Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kvapky Lásky

    , Autor: Kika_d2

    Dobrý deň, chcem sa Vás spýtať na tému, o ktorej som čítala a počula už rôzne variácie, preto som sa rozhodla spýtať Vás ako odborníka. Obsahujú tzv. kvapky lásky spermie? Teda pri prerušovanom styku, teda kebyže pred koncom nasadí muž kondóm, môže dôjsť k oplodneniu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, prostatický sekrét známy laickej verejnosti pod názvom "kvapky lásky" obsahuje spermie. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepciou. Presne tak ako píšete, ak je pohlavný styk nechránený a chránený je iba počas ejakulácie, môže aj tak dôjsť k oplodneniu a k otehotneniu.

Podobné otázky

  • Dá sa otehotniet ?

    , Autor: .---

    dobrý deň chcem sa spýtať či može frajerka otehotnieť ked ja som bol v boxerkach a frajerka v nohavičkách a kvapky lasky a kusok spermie sa dostali na moje boxerky a je dost mozne ze aj na jej nohavičky lebo boli pohlavne orgány oprete o seba, je šanca na otehotnenie ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností partnerka tehotná nebude. Nemusíte sa obávať.

  • Tehotenstvo

    , Autor: nessax

    Dobrý deň, s priateľom som mala pohlavný styk. Tesne pred ejakuláciou ho dal zo mňa von ( nebola použitá ochrana ) keď ho vytiahol tak hneď ejakuloval. Je tu nejaká možnosť že mi mohol dať nechtiac kvapky lásky do tela ? A jaká by bola pravdepodobnosť otehotnenia. Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť jednoznačne nedá. Bez ohľadu na to, či došlo alebo nedošlo k ejakulácii do pošvy.

  • Prosba o odpoveď

    , Autor: Moncik30

    Dobrý deň prajem. Chcela by som sa vás spytat lebo neskutočne moc stresujem a proste strašne sa bojím viem že sa to sem asi moc nehodi ale hádam by ste mi vedeli odpovedať a hádam nebudem stresovať ešte viac...zajtra mam mat ovulaciu. A pred 3 dnami v stredu som bola u priateľa a nemali sme pohl. styk ale robila som ho rukou no neurobil sa k ejakulacii nedoslo len mal kvapky lasky potom on držal moju ruku a potom ma uspokojoval prstami.... tvrdí že sa nemusím bat lebo neejakuloval a ze na prstoch nic nemal no aj tak sa dotkol seba a nasledne ma uspokojoval tak teda neviem, ci mohol mat nieco na prste a ak, tak skutocne minimalme mnozstvo...... a ja strašne moc stresujem neskutočne sa bojím že sa takto da otehotniet, je to realne?

  • Kvapka lasky

    , Autor: Petra1234

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa opýtať možno hlúpu otázku ale strašne sa tým trápim a potrebujem pomoc. Mala som plodne dni a s priateľom sme spolu nemali pohlavný styk ale išiel do mna prstami. Na druhý deň mi povedal, že mal na prstoch kvapku lasky ale že sa v ten večer neurobil ani nič, len proste mal tie kvapky lasky na prstoch a nie je si istý, či ich dostal do mna alebo nie, po 12 hodinách som si dala tabletku PO. Prosím vás dá sa aj takto otehotnieť alebo aká je pravdepodobnosť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je pravda, že prostatický sekrét môže obsahovať spermie, ale uvedeným spôsobom, ak ste navyše užili emergentnú antikoncepčnú tabletku, je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Do budúcna odporúčam nejakú formu antikoncepcie.