Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,472 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý den

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor chcem sa opitat som tehotná a som16tyzdny a sobotu som vecer o 10hod išla na vece a našla som si na nohavičkách trošku krvi môžete mi poradiť či pondelok volať svojmu doktorovi alebo počkať na štvrtok ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste len jednorázovo trošku zašpinili a ťažkosti už nepretrvávajú, nemusíte sa znepokojovať a navštíviť obvodného gynekológa stačí vo štvrtok. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach sa však nebojte navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Ruzovy vytok

    , Autor: micka10

    Dobry den,chcem sa poradit a zaroven snad upokojit. Som v 18 tt preliecena cerstvo Dalacin a nasledne clotrimazol. Pri druhej tablete clotrimazolu som nasledujuci den rano mala akoby krvavu vlasovnicu vo vytoku a po 3tej tablete to iste ale jednorazovo rano. Druhy den po dobrati mi zacalo ruzove spinenie ktore je viac-menej len po wc na papieri. Vysetril ma gyn ze vypada byt vsetko v poriadku az na nizsie polozenu placentu. Prosim mam strach cim to ruzove spinenie je sposobene. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin ružového výtoku môže byť viacero. Jednou z možných príčin je aj podráždenie sliznice pošvy aplikáciou vaginálnych preparátov. Ak boli všetky nálezy a výsledky vyšetrení v poriadku, nevidím dôvod na obavy. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade nejasností alebo ťažkostí navštívte.

  • Siedma choroba

    , Autor: Nikuxxx

    Dobry den,som v 6/7 tt. Obe deti mi ochoreli na siedmu chorobu,chranim sa ako mozem,ale aj tak sa bojim,nakolko som citala,ze je to dost nebezpecne.Chcem sa spytat,ak sa nakazim aj ja a budem mat len mierny priebeh bez komplikacii,moze to uskodit babatku v brusku? Alebo je tam riziko iba v pripade,ze by som mala horsi priebeh choroby? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, dospelý človek má vytvorenú imunitu, takže nie za každých okolností sa musí nakaziť, prípadne môžu byť prejavy mierne. V tehotenstve je toto ochorenie porovnateľne nebezpečné s inými vírusovými ochoreniami. V niektorých prípadoch však môže dôjsť k nakazeniu a pomerne prudkým prejavom, napríklad vysokými horúčkami. Izolácia je vhodná, ako matka sa však asi úplne izolovať neviete. Používať ochranné pomôcky a dezinfekčné prostriedky je však na mieste. Týmto ochorením sa už nakazila nie jedna tehotná mamička a na plod to nemalo žiaden vplyv, narodilo sa zdravé dieťa.

  • Výživový doplnok

    , Autor: Megina

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať či je v poriadku počas tehotenstva užívať výživový doplnok na štítnu žľazu (Syrel). Užívam Euthyrox 25mg a k tomu som doposiaľ užívala aj tento doplnok. Som v 10 týždni tehotenstva. Je bezpečné užívať Syrel aj naďalej?
    Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

    Magdaléna

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jedná sa o výživový doplnok obsahujúci minerály a stopové prvky. Ak budete užívať tehotenské preparáty (Femibion I), Syrel už neužívajte. Nie je však nevyhnutné užívať spomínaný doplnok výživy ani teraz.

  • Akcia srdca plodu

    , Autor: Mirka91

    Dobry den.
    Chcela by som sa spytat, ci je nejaka sanca, ze babatku zacne bit srdiecko po 8tt, ak dalej rastie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nie je prítomná akcia srdca v 8. týždni tehotenstva, jedná sa s najväčšou pravdepodobnosťou o Missed abortion, teda zamlčaný potrat. Ak nie je prítomná akcia srdca, embryo sa nevyvíja a nerastie. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Žltý výtok

    , Autor: Miška1002

    Dobrý deň, som v 4tt a objavuje sa u mňa pomerne často žltý výtok (bez svrbenia, pálenia), bolesť v podbrušku sem tam. Je to normálne alebo treba ísť na kultiváciu? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, číry, mierne biely alebo slabo nažltlý výtok je normálny. Bez vyšetrenia sa Vám však takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Realizovať si môžete kúru vaginálnymi probiotikami. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.