Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,918 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý den

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor chcem sa opitat som tehotná a som16tyzdny a sobotu som vecer o 10hod išla na vece a našla som si na nohavičkách trošku krvi môžete mi poradiť či pondelok volať svojmu doktorovi alebo počkať na štvrtok ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste len jednorázovo trošku zašpinili a ťažkosti už nepretrvávajú, nemusíte sa znepokojovať a navštíviť obvodného gynekológa stačí vo štvrtok. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach sa však nebojte navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškanie menštruacie... pod otázka

    , Autor: 1sas1

    Dobry deň. Chcela by som sa opýtať posledný nechraneny pohlavny styk som mala 19.4.2022.Menštruaciu som dostala 29.4.2022 a 28.4 som bola na odber hcg krvi a výsledok bol 0...
    Teraz som mala dostať menštruaciu 27.5 a meška...
    Včera aj dnes som si robila test no test je negatívny..
    Je nejaká pravdepodobnosť že môžem byť tehotná ?
    Ďakujem


    A teraz po mesiacu by mi ukázal tehotensky test alebo nie ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak by ste otehotneli toho 19.4., tehotenský test by bol teraz pozitívny.

  • Meškanie menštruacie

    , Autor: 1sas1

    Dobry deň. Chcela by som sa opýtať posledný nechraneny pohlavny styk som mala 19.4.2022.Menštruaciu som dostala 29.4.2022 a 28.4 som bola na odber hcg krvi a výsledok bol 0...
    Teraz som mala dostať menštruaciu 27.5 a meška...
    Včera aj dnes som si robila test no test je negatívny..
    Je nejaká pravdepodobnosť že môžem byť tehotná ?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Ak ste mali nechránený pohlavný styk 19.4., realizovať odber krvi na beta HCG 28.4. bolo skoro, aj keby ste boli tehotná zo styku 19.4., beta HCG by bolo ešte negatívne. Odsledujte si to.

  • Voda

    , Autor: Klaudiaa

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať som v 18 týždni tehotenstva a od začiatku doteraz som nevedela nič piť napinalo ma zo všetkého tak som musela pit iba ochutené vody. Vyskúšala som od včera ako bude žalúdok reagovať teraz na jemné perlivu čistú vodu tak je to v poriadku. Len chcem vedieť či je to problém že je to jemne perlivá alebo môžem piť naďalej,či to malému nejako ne škodí pretože sa obavam piť ešte úplne nesytenu keď že ma znej napinalo. Ďakujem vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môžete piť jemne perlivé minerálne vody, nemá to negatívny vplyv na tehotenstvo.

  • extrakcia zubu

    , Autor: Dušana_1

    Dobrý deň, pán doktor, potrebovala by som poradiť, chcela by som počuť názor viacerých. Bola som na kontrole u stomatochirurga, lebo posledný týždeň mám citlivejšiu osmičku. Vidím, že sa mi tlačí, bolí ma mierne z toho časť okolo sánky, ale inak nič neznesiteľné, len pociťujem to tlačenie a je to citlivejšie pri umývaní zubov, keď cez to prejdem kefkou, ale že pre istotu idem na kontrolu. Zubár povedal, že mám zatiaľ zápal okolo korunky a trošku hnisu mi tam vyteká keňď zatlačí na to ďasno, zatiaľ mi to lokálne len vypláchol a odporučil mi extrakciu. Len ja neviem či v tehotenstve môžem. som momentálne na konci prvého trimestra 11tt. Prípadne, možno mi chcel dať aj antibiotiká. Ale tá extrakcia je vôbec možná ? a s anestéziou ? prípadne aspoň antibiotiká ? Zápal nemôže byť silný, lebo výrazné bolesti nepociťujem, normálne jem, ale nechcem buď extrakciou, antibiotikami alebo zápalom samozrejme ohroziť bábätko. Čo odporúčate pacientkam vy v takýchto prípadoch ? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k nálezu a stavu a nutnosti vytiahnutia zuba sa musí vyjadriť stomatológ, ktorý to vie posúdiť, či je to nevyhnutné realizovať ihneď, prípadne to znesie odklad. Užívanie antibiotík v tehotenstve, aj v prvom trimestri, je možné, záleží však od typu antibiotík. Samozrejme treba myslieť aj na infekciu, ktorá môže byť skrytá a spôsobiť reakciu organizmu, čo by tiež mohlo mať vplyv na tehotenstvo. Postupujte podľa odporúčaní stomatológa.

  • Klacid

    , Autor: Heri

    Dobrý deň. Dojčím 9 mesačného synčeka a trpím opakovanými zápalmi hrdla. Dnes mi doktor predpísal atb Klacid, nakoľko na penicilínove antibiotika som alergicka. Chcem sa spýtať, či môžem tieto atb užívať a normálne ďalej kojiť. Syn odmieta UM. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, účinná látka tohto antibiotika je do materského mlieka vylučovaná iba v malých dávkach, takže kojiť môžete. Dieťa je však potrebné sledovať, či nedôjde k hnačkám alebo vzniku kvasinkovej infekcie. Odporúčam používať aj probiotiká.