Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,359 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Nizke HCG

    , Autor: babyka10

    Dobrý deň, chcela by som vedieť Váš názor. 17.7. som mala poslednu menštruáciu( takže podla poslednej ms by som mala byt v 5t 6d), zistila som že som tehotná z tt, mala som aj mierny hnedý výtok. 4dni po očakávanej ms, som začala mierne krvácať, tak sme išli na pohotovosť, kde mi dali kanavit(inj), na ultrazvuku ešte nič nevideli, a krvácanie hneď v ten deň prestalo, už som mala len slabý hnedý výtok. 18.8. mi brali krv a mala so HCG 128, o 2dni som mala 190 a 25.8. bolo 465(tu stále nebolo na ultrazvuku nič vidieť) tak ma gynekologička poslala na prijem do nemocnice pre podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo. Chcela by som sa spýtať či je stále možnosť normálneho tehotenstva aj pri takom malom raste hcg, keď stále na ultrazvuku nieje nič vidieť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo by malo byť viditeľné pri hodnotách HCG nad 1000IU /L ,
    zatiaľ musíte len čakať ako sa situácia vyvinie
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Pozitívny tehotenský test a nízke hcg

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Vyšiel mi pozitívny tehotenský test, ale iba taká slabá čiarka. Brali mi krv a hcg mi vyšlo 289, ale ževraj je to take hraničné. A na ultrazvuku bolo vidieť ešte len taký fliačik, ale tiež mi to nevedela na 100% povedať. Myslite, že môžem byt tehotná? Dnes som si robila dalsi test a čiarka už bola o dosť tmavšia .. posledná menstruacia bola 18.8., ale o bábätko sme sa začali Začali snažiť až 4.9. Tento utorok som bola u doktorky. Cítim aj nevoľnosť, citlivé prsia a strašne som nafúknutá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotná ste určite, treba len dodiferencovať, o aký týždeň sa môže jednať a či sa jedná o fyziologické tehotenstvo, či je plod v maternici a či sa tehotenstvo vyvíja normálne. Ultrazvuk ako aj odber beta-HCG treba zopakovať. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach ho vyhľadajte, eventuálne pri akútnych ťažkostiach v čase mimo ordinačných hodín Vášho obvodného gynekológa navštívte gynekologickú pohotovosť.

  • nizke Hcg,laparoskopia

    , Autor: babyka10

    Dobry den pani doktorka,pisala som vam sem ohladom nizkeho hcg v tehotenstve. Poslednu menstruaciu som mala 17.7. 13.8. Som si robila tt ktory bol pozitivny,o 4 dni som zacala krvacat,tak mi na pohotovosti pichli kanavit. Odvtedy nic,ani bolesti,len hnedy vytok. 18.8. Som mala hcg 128,o dva dni 190 a 25.8. 465, tak ma kvoli tomu poslali do nemocnice, kde sa mi rozhodli robit laparoskopiu,kedze hcg sa nezdvojnasobuje ale len pomalicky stupa a na ultr.stale nic nevideli. Oznamili mi ze mimo maternice nic nieje,a ze bud plod uz odumrel pri tom krvacani,alebo sa nevyvija dobre,preto sa to tak pomaly zvysuje,alebo ze mozem byt este normalne tehotna,len to zatial nevidiet!Chcem sa len spytat, keby aj pri takom malom raste hcg islo o normlne tehotenstvo, nemohlo mu ublizit diazepam(co mi dali pred operacoiu-1x) a ta narkoza?podla posl.menzesu by som mala byt na zaciatku 7tyzdna,no hcg este neprekrocilo hodnotu 1000. A moze sa v takom skorom tyzdni pouzivat macmiror vag.gulocky? Dakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň
    tá narkóza a podobne by nemali vadiť, týms a neznepokojujte,
    normálne tehotenstvo nemá taký pozvolný vzostup HCG, tehotenstvo zväčša ani nie je vidieť pri hodnotách nižších než 1000 aôe tiež ak už presiahen HCG 1000 malo by byť vidieť vždy, kdekoľvek sa nachádza!
    macmiror môžte
    s pozdravom