Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • krvacanie v prvom trimestri

    , Autor: vcielkamaja

    Dobry den, zijem v zahranici, som v 7.tyzdni tehotenstva, pred 3.dnami ma strasne bolela hlava, na druhy den mi zacalo spinenie a nakoniec krvacanie ako pri menstruacii, pocitovala som aj bolest v podbrusku ako pri periode. Bola som aj na pohotovosti robili mi ultrazvukove vysetrenie sono, ale nevedeli nic zistit, kedze plod je este maly a poslali ma na vnutorne sono, ktore budem mat o 3 dni. Uz vlastne 2 dni krvacam a ked idem na toaletu idu zo mna kusky krvi. Rada by som sa spytala ci ide o potrat alebo to moze tomu plodu nejak uskodit? Este by som chcela spomenut ze spolubyvajuca ma kocura ktory zije iba v byte, ale prednedavnom prekonal hormonalnu zmenu. Mohlo by to sposobit toxoplazmozu a nasledne krvacanie? Vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    silné krvácanie určite nie je dobrým znamením, môže sa jednať o počínajúci potrat .Samozrejme potvrdiť alebo vyvrátiť sa to dá len vaginálnou sondou UZV.Nechápem, prečo vám to neurobili na mieste.
    S pozdravom