Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti (pod)bruška vždy ráno po zobudení

    , Autor: rebelka

    Dobry den, som približne v 12tt+3 a v počiatočnom štádiu tehotenstva ma niekedy, ale skôr tak s malými prestávkami bolievalo podbruško (podobná bolesť pred MS), čo som pripisovala rozťahovaniu maternice. Naposledy som bola na kontrole v 8tt+. Asi 4 dni po kontrole mi tieto bolesti prešli úplne a približne po týždni a viac som začala cítiť bolesti (pod)bruška vždy ráno pri zobudení. Preto to píšem takto, lebo som si nie istá, či to je bolesť bruška alebo podbruška. Tiež mám pocit, že neviem, či to je rovnaká bolesť, ako v tých počiatoč. štádiách alebo iná (akoby som zabudla, ako vyzerá bolesť pred MS). Nie je to však silná bolesť, ani kŕče. Radila by som ju medzi mierne bolesti. Cítim to asi v strede medzi pupkom a začiatkom ochlpenia. ..Čo by sa relatívne asi ako podbruško mohlo ešte počítať. Čo mi ale nejde do hlavy je to, že túto bolesť pociťujem vždy keď sa zobudím a potom keď vstanem, tak po niekoľkých hodinách, niekedy aj skôr zmizne. Keď sa zobudím za noc 2x, napr. neplánovane o 4h ráno a potom v normálnom čase vstávania, cítim tú bolesť pri oboch zobudeniach. Myslíte, že to môže byť znamenie niečoho zlého? Stretli ste sa s niečím takým? Čo to môže spôsobovať? Neviem presne, kedy to začalo, no môžu to byť tak 2 týždne, čo sa to deje. Mám kontaktovať dr., alebo to nemá zmysel, keď mám Najbližšiu poradňu o týždeň v stredu 11.6. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak nekrvácate a nie sú iné ťažkosti, a tieto bolesti sa nezintenzívňujú , myslím si, že môžte vyčkať do ďalšej poradne.Samozrejme ak by sa čokolvek zhoršilo, navštívte lekára iheď.
    Dajte si magnézium 500, 3x1 zatiaľ, nijakým spôsobom vám to neuškodí a môže to maternicu upokojiť ak by to pochádzalo z nej.Celkvoo má priaznivý vplyv na svalstvo.
    S pozdravom