Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,099 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • stahovanie brucha

    , Autor: bamboocha200

    Dobry den som v 11 tt a uz od toho 9 tt mi stahuje brucho, ale vo vrchnej casti brucha tak najviac pod prsiami az po pupok. chcem sa opytat, ze ci je to normalne.Na ultrazvuku som bola a ze je vsetko v poriadku aj doktor povedal. Lenze stale ked stojim mi to zacne robit ze dlho potom ani stat neviem, ale ked si sadnem a lahnem je to vporiadku tvrde ho nemam len stahuje mi. Dakujem vopred za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň prajem,
    v 11 týždni je gravidita ešte pomerne malé a sťahovanie bruška pod prsiami nemusí s graviditou nijak súvisieť pretože maternica je veľkosťou len pár centimetrov nad symfýzou. Ak však ťažkosti pretrvávajú zakúpte si v lekárni magnézium 500 mg - užívajte 2x denne.

Podobné otázky

  • 1trimester

    , Autor: nikusa9

    Vaz.pan doktor,prosim Vas pekne,hned od zaciatku cca2tyz.tehotenstva, ked som este nevedela,ze som tehotna, som uzivala 3dnove ATB Azitromycin Mylan. (Na bronchitidu)Nasledne cely mesiac som mala zachvaty casteho kaslu,bolesti hrdla.Teraz som 7tyz.a konecne to ustupuje.Nakolko som mala neprijemny rozhovor,ze nakolko sa dietatu vyvija mozog a vsetko dolezite,ci si uvedomujem,ze hrozi poskodenie,autizmus,narusenie mozgu a podobne.Ze to stahovanie brucha pri kasli v prvych mesiacoch je ohrozujuce.Rada by som poznala Vas nazor odbornika,lebo dost ma to zasiahlo a nie som.si ista ako dalej postupovat.VELMI Vam.dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, makrolidové antibiotiká sa môžu používať počas tehotenstva, iba ak prínos prevyšuje riziko. Nie sú k dispozícii dostatočné údaje o bezpečnosti azitromycínu počas tehotenstva, no trojdňová dávka si myslím zásadný vplyv mať nebude. S kašľaním a jeho vplyvom v úplne počiatočnom štádiu tehotenstva by som si starosti nerobil.