Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,346 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • tehotenstvo

    , Autor: magduska1

    Dobry den pani doktorka ja by som sa potrebovala vas opytat pred 5 tyzdnami som potratila a teraz som zase tehotna asik 2 tyzdne hladina hcg mam 300 aj daco a mam aj bolesti pod bruchom ako keby na potrat aj aj tak si ho nemozem nechat ja uz 2 deticky mam ja by som len tolko chcela neni nebespecne uz po druhy raz za radom pre prečistenie alebo vyškrab nie je tam dajake rizoko mozno ze sa len velmi bojim nemoze sa daco mi stat neze by som bola sebecka ale uz som sa naucila na vlastnej chybe ze bud pouzit prezervaiv ale pre druhe som sa rozhodla pre danu dufam ze som sa rozhodla spravne.....dakujem vam velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    potrat nie je antikoncepcia, to je nutné si uvedomiť a je naozaj veľmi nezodpovedné otehotnieť v priebehu 2 mesiacov za sebou v prípade, že dieťatko nechcete. (je nutné vylúčiť aj rezidua po predchádzajúcom potrate). Samozrejme každy zákrok má svoje riziká, podobne je to aj v prípade revízie dutiny maternice - riziko perforácie (prederavenia) maternice, infekcie či akútneho krvácania. Určite sa následne poraďte s vašim lekárom ohľadne antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Cytologia

    , Autor:

    Dobrý deň prajem snažíme sa o bábo a čaká ma preventívna prehliadka , chcem sa spýtať nemôže cytologia uškodiť v čase keď ešte nemám potvrdené tehotenstvo ale je tu možnosť že už tehotná som? Prípadne je to bezpečné v prvých týždňoch tehotenstva? Alebo radšej počkať na prehliadku a až potom sa zase snažiť? Naposledy som bola pred rokom vyšla mi síce pozitívna uraplazma ale neliecim ju keďže nespôsobuje žiadne problémy a mala som ju aj pred prvým tehotenstvom vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, preventívna prehliadka ani odber onkocytológie nemá na prípadné včasné tehotenstvo vplyv.

  • Bolesti

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor. Aktuálne som v 38+6tt. Predvčerom som mala nevoľnosti (dvakrát som aj vracala) aj mi začalo bolieť v podbrušku (neustály tlak). Včera som sa zobudila na to, že sa mi trasu nohy... Pre istotu som išla do nemocnice, urobili mi Ctg a vyšetrenie zo spodu a všetko bolo v poriadku (ešte sa ne otváram) Dneska som sa zobudila zase na to ze sa mi trasu nohy plus som aj vracala a mala som zvýšenú teplotu 37.4 Naozaj sú tieto bolesti normálne a sú to skôr poslickovia? Alebo sa mam vrátiť ešte raz do nemocnice? Za vašu odpoveď vám vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, niekedy sa môžu vyskytnúť kŕče, alebo napätie v nohách. Tabletka magnézia a dostatočný príjem tekutín by to však mali napraviť. Príčinu zvýšenej teploty to nevysvetľuje. Ak maternica začne byť dráždivejšia, a začnú sa prejavovať tzv. poslíčkovia, môže sa to prejaviť nevoľnosťou, či hnačkami. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to Vo všeobecnosti platí, že pri odtoku plodovej vody, pravidelných kontrakciách, krvácaní, či iných ťažkostiach súvisiacich s tehotenstvom je vhodné navštíviť tehotenskú pohotovosť, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Amniova

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Estrofem

    , Autor: Ivusik25

    Dobrý deň pán doktor
    Prosím Vás som tehotná 7+5 bola som na sono zatiaľ je všetko v poriadku doktorka povedala že ešte dnes večer 2tabletky estrofemu a každé 2dni znižovať o jednu tabletku veľmi sa bojím že začnem krvácať je niečo na krvácanie bez predpisu
    Ďakujem za skorú odpoved
    Prajem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, liek nie je indikovaný počas tehotenstva. Ak sa tehotenstvo zistí počas liečby, liečba musí byť okamžite prerušená. Väčšina liekov na zastavenie krvácania je na predpis. Voľnopredajný je Ascorutin, ktorý slúži na poslinenie a podporu ciev.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij
