Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,411 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: vikina.s

    Dobrý deň som v 35 tyždni tehotenstva posledne dni ma veľmi picha akoby vo vagine aj pri malej potrebe aj pri chôdzi dokonca aj vyšetrenie u gynekologičky a v poslednej dobe ma hlavne v noci pali zaha mlieko ani mineralky ako mi odporučili nepomahaju možem uživať malox?dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    Maalox môžete v prípade, že nič iné nezaberá užívať.Bolesti v oblasti pošvy či vagíny sú v pokročilom štádiu bežné, na druhej strane ak by sa bolesti stupňovali musíte vyhľadať lekára.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň som v 14tt na zaciatku mi hola zistena toxoplazmoza bola som aj na 4D ulttazvuku tam mi povedal ze vyzera byt vsetko v poriadku. Chcem sa vas opytat aka je sanca tetaz na potrat , zastavu srdievka ? Je normalne ak pocitujem v lavom podbrusku krce ? Niesu silne . Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nikto sa Vám presne nevyjadrí k pravdepodobnosti potratu v I. trimestri, či k možnosti poškodenia plodu. Záleží od viacerých okolností, či sa jedná o akútne prebiehajúcu toxoplazmózu alebo o nedávno prekonanú, či máte príznaky alebo nie. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Čo sa týka kŕčov, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo môžete pociťovať ako občasné pobolievanie, či mierne občasné kŕče v podbrušku. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Mlieko v prsiach

    , Autor:

    Dobrý deň mam otázku som uz druhy krát tehotná pri prvom dieťati som v 7 mesiaci mala uz prsia plne a terz pri druhom bábätku nič v júni mam termin pôrodu a bojím sa ze nebudem mat s čoho kojiť je to normálne? Verziách mam len žlté mazivo a nic viac neviete mi poradiť prosím.
    Vopred Vám ďakujem za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, je normálne. K rozvoju laktácie dochádza na 3. popôrodný deň. Každé tehotenstvo je individuálne, neporovnávajte si to.

  • Kolagén v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň. Ešte predtým ako som zistila, že som tehotná som si objednala certifikovaný kolagén v prášku - na účel zdravej a pružnej pokožy a vlasov... Jedná sa o zn. OSLO Skin Lab:
    Kolagén je živočíšneho pôvodu, jedná sa o bovinný kolagén, takže kolagén hovädzieho pôvodu.
    Jedna denná dávka (vrecúško) obsahuje 2,5 g hydrolyzovaného kolagénu Verisol®.
    OTÁZKA:
    Na svojej stránke uvádzajú že užívanie počas tehotenstva je v poriadku, po porade s lekárom.
    Chcela som sa spýtať aj na Váš názor.
    Som čerstvo tehotná, ešte neviem ktorý týždeň, zatiaľ sa tehotenstvo potvrdilo iba z krvnej vzorky.
    Ďakujem Vám pekne.
    Soňa

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak to nie je nevyhnutné, spomínaný preparát nemusíte užívať. Vplyv na zárodok by to však nemalo mať.

  • Jazva a tehu

    , Autor:

    Dobry den, opat sa na vas obraciam s otazkou: myslite si, ze 4mm jazva po dvoch sc je velmi tenka na dalsie tehu? A ake su mozne rizika, ked ostanem znova tehu, moze sa dietatko narodit nezdrave? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každé tehotenstvo po dvoch sekciách je rizikové. Nie z dôvodu, že by bol plod poškodený, ale z dôvodu možného prasknutia maternice, či predčasného pôrodu. 4 mm jazva na netehotnej maternici sa môže v priebehu tehotenstva meniť. Predpokladám, že ste boli poučená. Požadované minimum je 3,5 mm. Rozhodnutie je na Vás, dopredu Vám nikto jednoznačne nepovie, či jazva vydrží alebo nie.

  • Tehotenstvo a očkovanie

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa opýtať či je v poriadku, ak došlo k oplodneniu mesiac aj nejaký týždeň od 2. dávky očkovania vakcínou Pfizer. Súčasne pri pohári červeného vína u mňa a u manžela. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, je to v poriadku, nemusíte sa obávať.