Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • guajakuran

    , Autor: zuziku

    Dobry den,chcem sa spytat, ci sa v tehotenstve - 27.tt moze uzivat guajakuran - 1 - 2 tabl. za den.
    Odporucil mi ho jeden genetik v zeleznicnej nemocnici na stahy maternice a krce v podbrusku a krizoch( vravel dokonca, ze si mozem dat 3 za den). Moj gynekolog vravel, ze sa to moze, ale na letaku je napisane ze nie. Okrem toho beriem magne B6 -3x. Ten guajakuran mi pomaha, ked si ho nedam, je to horsie...Len sa bojim, ci to neuskodi babetku.
    Dakujem vam velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    guajacuran môžete užívať, napriek tomu, že sa v letáku píše, opak. Takmer všetky lieky v tehotenstve sú kontraindikované pretože neexistuje dostatok klinických skúšok na tehotných. Bábätku to neublíži.

Podobné otázky

  • vaznost nalezu

    , Autor: zuziku

    Dobry den,chcem vas poprosit o nazor na moj nalez.
    Som v 20.tt a mam silnu mykozu,pobolieva ma obcas aj v podbrusku. Bola som u dr, ktora mi nariadila prisny kludovy rezim a do spravy napisala takyto nalez:
    portio periorific.minim.lezia, kontr.ruzovy fluor, krcok skrateny na 2cm, branka na spic prsta, posvove klenby vplne, krcok celkovo dlhy 30.6mm v celom rozsahu uzavrety. Chcem sa spytat, ci je to moc zle a ci si myslite,ze budem musiet lezat az do konca - alebo ked sa zbavim tej mykozy a preliecim to, tak to bude lepsie a ja budem moct aspon trosku chodit..??? Este som zabudla napisat, ze uz dve deti mam a po nich som mala neskory potrat, kde mi krcok museli otvarat.

    Este mam jednu otazku - uzivam Guajakuran - 3x1 - nemoze to plodu ublizit?

    Dakujem vam velmi pekne za nazory - velmi mi nimi pomahate...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    krčok je mierne skrátený ale nejde o nič dramatické, aj vzhľadom na to, že ste už dvakrát rodili. Odporúčam teraz kľudový režim, dôkladné preliečenie mykózy, užívajte Magnézium 3xdenne. Následne po týždni až desiatich dňoch kontrola vaginálneho nálezu a ďalší postup podľa nálezu.