Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,375 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • vaznost nalezu

    , Autor: zuziku

    Dobry den,chcem vas poprosit o nazor na moj nalez.
    Som v 20.tt a mam silnu mykozu,pobolieva ma obcas aj v podbrusku. Bola som u dr, ktora mi nariadila prisny kludovy rezim a do spravy napisala takyto nalez:
    portio periorific.minim.lezia, kontr.ruzovy fluor, krcok skrateny na 2cm, branka na spic prsta, posvove klenby vplne, krcok celkovo dlhy 30.6mm v celom rozsahu uzavrety. Chcem sa spytat, ci je to moc zle a ci si myslite,ze budem musiet lezat az do konca - alebo ked sa zbavim tej mykozy a preliecim to, tak to bude lepsie a ja budem moct aspon trosku chodit..??? Este som zabudla napisat, ze uz dve deti mam a po nich som mala neskory potrat, kde mi krcok museli otvarat.

    Este mam jednu otazku - uzivam Guajakuran - 3x1 - nemoze to plodu ublizit?

    Dakujem vam velmi pekne za nazory - velmi mi nimi pomahate...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    krčok je mierne skrátený ale nejde o nič dramatické, aj vzhľadom na to, že ste už dvakrát rodili. Odporúčam teraz kľudový režim, dôkladné preliečenie mykózy, užívajte Magnézium 3xdenne. Následne po týždni až desiatich dňoch kontrola vaginálneho nálezu a ďalší postup podľa nálezu.

Podobné otázky

  • Riziko predcasného porodu

    , Autor: Basa

    Dobrý den, chcela by som sa spýtat na závaznost nálezu v 34 + 2 tt: hrdlo do 1cm, klenby volné, priepustnost cez prst, krcok makký. Som prvorodicka. Je velmi zvýsené riziko predcasného porodu? Aké rezimové opatrenia je príp. potrebné dodrziavat? Moja lekárka sa vyjadrila, ze ten nález nie je hrozný a ja mozem aj prechádzky. Uzívam 3x denne magnézium, brucho tvrdne do 20x za den, obvykle pri výraznejsích pohyboch dietata.

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ste už v 35 týždni gravidity preto si myslím, že nie je nutné sa strachovať. No každopádne by som odporučila ešte kľudový režim - nedvíhať nič ťažké, oddychovať, dlhé prechádzky by som v žiadnom prípade neodporučovala, pretože riziko predčasného pôrodu je vysoké.