Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,989 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Rizikové?

    , Autor: odbornik6

    Zdravím, mám jednu otázočku, ako je to s ďalším tehotenstvom po prvej sekcii?je to pravda, že sa to berie ako rizikové tehotenstvo?chcem ďalšie bábo a prvý syn má 19 mesiacov, ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    je to veľmi individuálne ale vzhľadom na jazvu na maternici sa tehotnestvo po sekcii berie ako rizikové.

Podobné otázky

  • Užívanie oxazepamu v tehotenstve

    , Autor: Mon89

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o radu. Od 22tt som začala trpieť strasnou nespavosťou. Nespím aj celé noci...V minulosti som mala problém s úzkosťou a nespavosťou aj počas prvého tehotenstva. Užívala som len ad escitil 10 mg a stav sa mi pekne upravil. Teraz však nemám žiadne úzkosti, len nespavost. Psychiatricka mi opäť nasadila ad escitil a k tomu na večer oxazepam 10 mg. Momentálne som v 24tt. Užívania oxazepamu sa dosť obávam a hlavne v tehotenstve kvôli bábätku. Inak mam ukážkové tehotenstvo, doteraz žiadne problémy. Myslíte si, užívanie oxazepamu je veľmi rizikové?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie sú dostatočné štúdie, aby sa potvrdil vplyv Oxazepamu na dieťa, keďže sa nerealizujú štúdie užívania benzodiazepínov na tehotných ženách. Je to skôr otázka na psychiatra, ale krátkodobo sa Oxazepam užívať môže, pokým nenastúpi účinok antidepresíva, čo je väčšinou do dvoch týždňov. Postupujte podľa odporúčaní psychiatra.

  • Aniball

    , Autor: Erikaaa

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať. Som v 30 týždni tehotenstva a mám kŕčok maternice skrátený na 2,7 cm. Môžem používať od 36 týždňa Zdravotnícku pomôcku Aniball? Alebo je to rizikové? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, po ukončenom 36. týždni tehotenstva, t.j. 36+0 a vyššie môžete cvičiť s aniballom.

  • Bolo by moje tehotenstvo rizikove?

    , Autor: mimanr

    Dobry den, mam 32 rokov, jedno stvorrocne dieta, rodene sekciou. Pocas tehotenstva som mala trpnutie bruska. Maly mal Apgar 10, ma syndrom drazdiveho creva (zdedil) a je hyperaktivny. Ja som alergicka (silna alergia na prachove roztoce a zacinaju sa mi objavovat ekzemy). Posledny rok byvam zahlienena. Mam lahky prolaps mitralnej chlopne. S manzelom mame odlisne Rh. Ja som B-, manzel O+. Prve dieta ma krvnu skupinu po mne. Chcela by som sa informovat, ci pri danej anamneze by bolo dalsie tehotenstvo (tento rok) rizikove (moja rodina si to mysli a zneistilo ma to), pripadne na co si mam dat pozor. Dakujem a prajem pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    doporučil túto otázku prehodnotiť s vaším obvodným gynekológom, prípadne konzultácie s alergológom a pod....
    krvná skupina nie je prekážkou
    a ak ste prvé teh. mala bez ťažkostí, nevidím nejakú zásadnú prekážku, orientačne
    s pozdravom