Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • teplomer

    , Autor: sandraaaaa

    dobrý deň, som v 12tt a asi pred mesiacom mi spadol na zem teplomer, nerozbil sa ale ortuť sa narušila a v nutri teplomera sa oddelila. Snažila som sa ju spojiť klepanim na teplomerale nešlo to. Tak som teplomer dala na poličku do kuchyne a tam bol až do teraz. Chcem sa opýtať že ked bola v nutri narušena ortuť a ja som s ním klepala a bol tak dlho v izbe či to môže ohroziť plod.či sa nemohlo niečo vypariť. Napadlo ma to až dnes tak som ho vyhodila. Nevitieklo z neho nič. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    kedže sa nenarušil obal teplomera nemusíte sa obávať vyparovania ani sa obávať o svoje fyzické alebo psychické zdravie ani o plod.

Podobné otázky

  • možné tehotenstvo

    , Autor: Ada123

    Dobrý deň, prosím vás mám otázku. Môj cyklus je v rozmedzí od 27 - 30 dňový, včera na 25DC som si našla na nohaviciach kus ružového vytoku, ozaj len máličko, v ten deň som sa cítila byt unavená a mala som pocit zvýšenej horúčky len som nemala doma teplomer tak som si nemohla zmerať teplotu, tak isto mám zvýšené akné . Dnes mám už len silný mliečny výtok a cítim take jemne pobolievanie v podbrušku a mám citlivé prsia. Je možné, že sa jednalo o uhniezdenie vajíčka? A kedy si mozem spraviť najskôr test aby mi mohol ukázať pripadne pozitívny výsledok ? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že sa jednalo o uhniezďovanie vajíčka. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.