Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vytok verzus plodova voda

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    mam 33 rokov, 2 zdrave deti narodene v termine a prirodzene, v lete MA v 11tt. Teraz som v 15tt. Vsetko je v poriadku. Od zaciatku mam taky svetly vytok, kultivacia bola negativne. Ten vytok je niekedy hustejsi a niekedy ciry. Taky, ze na nohavickach najdem maly vlhky flak, ktory, ked vyschne je do biela alebo mierne do zlta. Do poradne mam ist az o tyzden. Nemam ist teda radsej skor?
    Ako zistim ci nemoze ist o plodovu vodu?
    A druha otazka - citim pohyby. Viem, ze je to priskoro, ale creva to na 100% nie su. Najma, ked nieco zjem a je to sladke, do polhodiny citim pohyby. Je to mozne?

    Dakujem pekne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    počas tehotenstva je charakteristický výtok, ktorý je presne takého charakteru ako popisujete a je spôsobený hormonálnymi zmenami. Nemusíte sa vôbec obávať či ide o plodovú vodu.
    Čo sa týka pohybov u viacrodičiek je to možné,hovorí sa o 16 - 17 .týždni gravidity, preto myslím, že výnimočne môže tehotná žena cítiť pohyby aj skôr.