Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bellova obrna

    , Autor: adami

    Dobrý deň, som v 36.tt, pred dvoma dňami ma začalo bolieť ucho, včera som cítila bolesti hlavy, hrdla, dutín. A dnes ráno som vstala a mala ochrnutú polku tváre. Na pohotovosti ma vyšetrili, diagnóza Bellova obrna. ORL lekár nič závažné nenašiel, ale dostala som V- Penicilín na zápal, neurológ mi odporúčal B-komplex, Ascorutin, kvapky do oka, držať sa v teple.
    Čítala som, že pri normálnej liečbe sa dostáva stav do normálu niekoľko týždňov až mesiacov. Mne ale kvôli gravidite nemôžu nasadiť štandardnú liečbu (kortikoidy, antivirotiká) a ja sa bojím, aby sa nestalo niečo bábu alebo sa sa môj stav nezhoršil. Za chvíľu ma čaká pôrod a ja neviem, čo s tým ďalej? Aké sú moje vyhliadky?
    Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v tomto prípade sa o bábätko nemusíte obávať, aj keď väčšinou sa nedá oddiferencovať príčina., teda či ide o prechladnutie alebo infekciu. Vo väčšine prípadov dôjde k úplnej úprave stavu, čo sa však týka pôrodu, závisí od toho v akom budete stave v čase pôrodu., ale nepredpokladám, že by vám to spôsobovalo problémy. Ak bude dýchanie v poriadku nevidím dôvod prečo by pôrod nemohol prebehnúť vaginálne. Plná kompenzácia stavu ak dôjde k Bellovej obrne počas tehotenstva je do 6 mesiacov.