Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • canesten v tehotenstve

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa môže používať canesten vaginálny krém v 9 tt. Mám mierne svrbenie a na poradńu som objednaná až na 4.12. neviem či môžem použiť tento krém alebo musím ísť skôr ku ginekologovi.Môže mikôza uškodiť babetku?Este prosím o info či je možné pri užívaní vitamínov LadeeVita brať aj magnezium nakoľko mám niekedy svalové krč v hociktorej časti tela....Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    canesten krém môžete počas tehotenstva užívať. Mykotická infekcia ak sa prelieči bábätku neuškodí. Pri užívaní vitamínom môžete magnesium užívať.

Podobné otázky

  • Canesten

    , Autor: Viemneviem

    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať či je canesten v tehotenstve bezpečný. Som 8tt a cítim diskomfort. Svrbenie a pálenie. Vždy je to ale tak, že to za deň max dva prejde a objaví sa to opäť po týždni. Na poradňu som objednaná za 10 dni. Budem to s lekárom riešiť. Avšak chcem sa opýtať, či canesten krém nemôže ublížiť dieťatku.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si skúsiť realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, pripadne užívať vaginálne probiotiká. Canesten môžete užívať, občasné užívanie zárodku neuškodí.

  • Canesten v tehotenstve

    , Autor: zunna

    Dobrý deň,
    práve som zistila, že som tehotná. Posledná menštruácia 15.7.2013. Nejde o plánované tehotenstvo (ale je chcené a tešíme sa), otehotnela som s najväčšou pravdepodobnosťou na 10ty deň cyklu. Pre vaginálnu mykozu som približne na 16ty deň cyklu užila vaginálne tabletu Canesten. Teraz mám obavy, či to nemôže plodu poškodiť z ohľadom na to, že viem, že pri prvom dieťati som nemohla použiť v prvom trimestri žiadnu antimykoticku liečbu.
    ďakujem za Váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nie, určite jedna tableta vo včasnom štádiu tehotenstva dieťatku neublíži.