Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • crevna viroza

    , Autor: nika5214

    dobry den chcem sa opytat dcera ma crevnu virozu dokt.povedala že to možu bit aj rotavirusi ja som tehotna v 12t.bojim sa že to od nej dostanem može to ohrozit babätko da sa tomu nejako predist dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je potrebne dodržiavať prísne hygienické štandardy, infekcia sa prenáša fekálno-orálnou cestou, takže časté umývanie rúk, dezinfekcia, zdravá strava, vitamíny, pranie posteľnej bielizne a bude všetko v poriadku.

Podobné otázky

  • Hylak v tehotenstve

    , Autor: tinka-017

    Dobry den p. doktor,uz dva dni ma trapi crevna viroza(hnacky a vracanie-len obcas),nasadila som si hylak.Mozte mi prosim poradit,ake je v tehotenstve davkovanie?nikde v pribalovom letaku som to nemohla najst.A prosim vas,je nutne v tomto pripade navstivit aj svojho gynekologa?moze crevna viroza ohrozit moje babatko v brusku?dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Hylak sa počas tehotenstva môže užívať. Dávkovanie je v štandardnej schéme. Pri pretrvávaní ťažkostí v zmysle intenzívnych hnačiek, či zvracania, kedy pacient nevie prijímať ani stravu ani tekutiny dochádza k dehydratácii organizmu, čo môže mať vplyv aj na tehotenstvo. Záleží aj od týždňa tehotenstva. Skôr je vhodné navštíviť infektológa. Samozrejme, ak si to bude stav a situácia vyžadovať, bude vhodné doplniť aj gynekologické vyšetrenie.