Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,380 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • infekcia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň,som v 30 t.t. a môj gynekológ mi robil ster z krčka maternice a výsledok bol baktéria streptokok,candida a iné baktérie.nasadil mi liečbu vag. guľockami Macmiror 500.Chcem sa opýtať ci moze byt ohrozene babo toto infekciou,ci moze k nemu preniknúť tato infekcia lebo už sa začínam otvárať.som zatiaľ otvorená na spicu prsta.Čo vlastne spôsobujú tieto baktérie? Ďakujem vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    vaginálna infekcia v tehotenstve je nebezpečná tým, že je jedným z najčastejších vyvolávajúcich faktorov predčasného pôrodu. Prejavuje sa to práve skracovaním a otváraním krčka maternice. V tomto období samotnému dieťatku nič nehrozí. Ide o bežné baktérie, na ktoré Macmiror veľmi dobre účinkuje.

Podobné otázky

  • Bradavice v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či je bezpečné počas tehotenstva odstrániť bradavicu pri konečníku a pošve. Zároveň aký môžu mať vplyv na vývoj plodu a pôrod. Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od nálezu, ako aj od ostatných okolností, týždňa tehotenstva, ... Ak sa jedná o kondylómy, ktoré sú súčasťou pôrodného kanálu, môžu predstavovať potencionálne riziko pre plod pri pôrode. Príčinou je HPV infekcia. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Tvrdnutie brucha

    , Autor:

    Dobry deň som 26tyždni tehotenstva s dvojičkami som cez prst otvorena nemam žiadne pravidelne bolesti len mi za deň trikrat stvrdne brucho može to sposobiť že mam palenie v pošve a časte močenie to tvrdnutie Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vaginálna alebo uroinfekcia môže mať vplyv na predčasné otváranie krčka maternice, ako aj na tvrdnutie maternice, keďže močový mechúr je pred maternicou. Vplyvom zápalu močového mechúra je dráždená aj maternica, ktorá reaguje dráždivo vo forme tvrdnutia brucha. Ak máte opisované ťažkosti, pálenie a svrbenie, odporúčam vyhľadať Vášho obvodného gynekológa, ktorý zhodnotí stav, nasadí liečbu, prípadne odporučí hospitalizáciu.

  • Covid v 1. Trimestri

    , Autor:

    Dobrý deň, v 3. A 4. Tt som prekonala covid s miernym briebom (max teplota 38,5 jeden deň). Aktuálne som v 10 tt. Prosim všade sa píše, že najhoršie je ochorenie v 1. Trimestri. Môže mat covid vplyv na plod v takom skorom štádiu tehotenstva? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k dispozícii ešte nie sú štúdie, ktoré sa touto otázkou zaoberajú. Je síce pravda, že najväčší vplyv na tehotenstvo má chorobnosť v I. trimestri, nie každé ochorenie, či infekcia, má vplyv na tehotenstvo a na zárodok, či plod.

  • Otvorený krcok

    , Autor:

    Vážený pán doktor,som v 25 tt a na dva prsty otvorená.V nemocnici mi podávajú mag. infúzie asi tretí deň (3x denne)+ progestanelle.Prve dieťa som porodila predčasne v 31 tt.Obcas mám tvrdnutie bruška i také silnejšie,tlak akoby v lonovej kosti,tupé bolesti v podbrusku. Cakaju na výsledky sterov,či nie je infekcia a pod... Myslíte,že je to dostatočná liečba,keď mám pocit,že mág nezaberá?Kedy sa nasadzuje napr. Atosiban,Ventolin? Možno budú robiť serklaz.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, zahájenie liečby Atosibanom, prípadne zahájenia kortikoidnej prípravy, je na posúdení lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná. Vnútrožilová liečba má začať hneď ako je to možné po stanovení diagnózy hroziaceho predčasného pôrodu. Ste v týždni tehotenstva, ktorý je hraničný čo sa týka rozlíšenia hroziaceho potratu a predčasného pôrodu. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani výsledky vyšetrení, ani okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach sa nebojte pýtať službukonajúcich lekárov, ktorí majú k dispozícii všetky výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť k stavu.

  • Hrozná bolesť krížov

    , Autor:

    Dobrý večer pán doktor mam podozrenie že mam infekciu močových ciest alebo zapal možno niečo s obličkami nakoľko dnes ráno som vstala zo strašnými bolesťami krížov a ide mi to do slabín je to neskutočná bolesť takú som mala pri infekcii močových ciest nemôžem sa postaviť zo stoličky priateľ ma musel celu cestu podopierať domov z kaviarne teraz som tak že sa nemôžem ani hýbať aj obliecť aj vyzliecť ma museli s mojou mamou idem zajtra k lekárke aby ma poslala niekam s týmto pri nadýchu to boli to hrôza myslite že ak sa to teraz podchyti neublíži to bábätku ? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu nepoznám žiadne informácie o Vašom tehotenstve. Infekcia močových ciest v tehotenstve má skôr vplyv na matku, ako na plod, a zaťažuje viac matku ako plod, ale samozrejme pri neliečenej infekcii to už vplyv na plod má. Na základe opisu sa Vám neviem vyjadriť, či sa jedná o uroinfekciu, alebo o neurologický, či ortopedický problém. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť, ale každopádne odporúčam realizovať gynekologické vyšetrenie.