Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Klesajúce hcg

    , Autor: LuciaD93

    Dobrý deň,
    13.10 som mala menštruáciu, 15.11 som opäť krvacala, bola som natom že ide o menštruáciu ale neprestala ako zvyčajne a splnila som 14 dni ešte. V pondelok mi robili hcg mala som hodnotu 40 v stredu som mala hodnotu 38,40. Další odber hcg mám mat 7.12.
    Je možné že ide o mimomaternicove tehotenstvo? Mám sa báť? Hrozí mi niečo ?
    Ak mám takúto hodnotu budem musieť ísť na čistenie?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, mimomaternicové tehotenstvo, ako aj už prebehnutý potrat sa vylúčiť nedá. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nálezy, ani výsledky ďalších vyšetrení, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorí sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Krvacanie

    , Autor: Lenya

    Dobrý deň, už som Vám spomínala to klesajuce hcg - asi chyba v laboratóriu. Na sone dokonca bolo vidno v gestačnom vačku uz aj žltý vačok, ktorý ešte pred dvoma dnami nebol vidno. Prosím Vás je to dobrá správa, že embryo rastie ?
    A ešte sa chcem spýtať, keď som krvacala s pocitom že niečo zo mňa "vypadlo" tak iba embryo nemohlo samé vypadnúť bez žltého vačku ?

    Dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď rozumiem Vašim obavám, takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť a teoretizovať nemá zmysel. Je potrebné zopakovať USG a podľa toho sa určí ďalší postup. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Pomaly klesajuce hcg

    , Autor: Maronecka

    Dobrý deň, , chcela by sa opýtať, pred cca 3 TT som mala pozitívny test, krásne dve čiarky avšak po týždni som začala spinit, šla som k Dr, nič nevidela hcg vyše 600, v piatok kontrola videla mini dutinku, ale hcg 490 čiže začínajúci potrat,zacala som krvácať, viac než menzes,dnes po týždni som bola na kontrole, na utz nič, len troska krvi ešte, ale vyčistena, ale hcg 470,cize kleslo len o 20. Co teraz? Je to v poriadku, keď to kleslo tak pomaly? Pichaju sa nejaké injekcie na docistenie alebo ako to prosím je. Dakujem krásne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto bez poznania všetkých výsledkov vyšetrení, USG nálezov sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je však nevyhnutné vylúčiť mimomaternicové tehotenstvo, čo vzhľadom k dynamike beta HCG nevylučujem. Ak nebolo realizované inštrumentálne vyčistenie dutiny maternice, je vhodné ho realizovať. Ak by aj napriek tomu nedošlo k výraznejšiemu poklesu beta HCG, bude nutné realizovať diagnostickú laparoskopiu.