Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Oneskorená ovulacia

    , Autor: Domcatko11

    Dobrý deň, Pán doktor chcela by som sa spýtať, že keď mi bola doktorom stanovená ovulácia a zdalo sa mi že aj prebehla, ale samozrejme sa nám nepodarilo otehotnieť. Je možné, že mi ovulácia prebehla dva dní pred dátumom menzesu? Mala som bolesť prsníkov, pychanie v maternici a ovuláčny hlien. Taký,,ťahavý" som ešte ani nemala . takže moja otázka je, či to teda mohla byť ovulácia? A to môže byť aj dôvod meškania menzesu 3 dní? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto je sa veľmi tažké bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Možností je viacero. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • oneskorena ovulacia

    , Autor: hanna

    Dobrý deň pani Doktorka.
    Mám 32 rokov.Chceli by sme druhé babätko ( mám 3 ročnú dcérku ),preto som začala merať bazálnu teplotu.Meriavam ju každé ráno v rovnakom čase s tým istým teplomerom už tretí mesiacMám 29-30 dňový cyklus a ovuláciu na 25.dni,takže na 5 deň po ovulácií dostavam menzes.Pred 3 mesiacmi som bola na ročnej gyn kontrole,mám výsledky kultivácie a hystologie v poriadku,Pan Dr. mi povedal že na sone vidí aj folikuly na vaječnikoch.Pred pôrodom dcérky som mala ovuláciu v strede cyklu.
    Môžem sa pri takom menštruačnom cykle otehotnieť,respektíve čo mám robiť aby som opäť mala normálny cyklus?
    Inak sa cítim zdravá,neberiem žiadne lieky,antikoncepciu som tiež nikdy nebrala.
    Ďakujem za Vašu odpoveď .-)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bohužiaľ ovulácia na 25 deň z 29-30 dňového cyklu nedáva zmysel, preto by som sa v tomto prípade vôbec nespoliehala na meranie bazálnej teploty. Druhá fáza cyklu je vždy pravidelná a menštruácia prichádza zväčša 14 dní po ovulácii. Bolo by ideálne ultrazvukové vyšetrenie cca 11-15 deň menštruačného cyklu.