Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • meškajúca menštruácia

    , Autor: Katarína84

    Dobrý deň,
    dňa 3.7. som mala mať ovuláciu (na 22DC), začala som v tento deň špiniť a trvalo to cca 3 dni (slabé, bezbolestné)...predpokladala som, že to je ovulačné špinenie, dňa 11.7. som mala dostať menštruáciu (na 30DC), avšak do dnešného dňa som ju nedostala...robila som si dnes test a je negatívny...viete mi prosím povedať, čo by mohlo byť príčinou, že mi menštruácia stále nedošla?predpokladám, že tehotenstvo to asi nebude, keďže test by to už asi ukázal...ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Utrogestan a meskajuca menstruacia

    , Autor: Dada1189

    Hodnotu AmH som mala 0,6 a Progesteron 0,58. Zial neviem vam sem poslat print screen viem spravit Len prepis vysledok ale ostatne slozky hormonalneho profilu ako tsh, fsh a atd. boli v poriadku m. Este raz vam Dakujem za vasu ovhotu mi odpovedat.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri spomínanej hodnote AMH je pravdepodobnosť spontánneho otehotnenia pomerne malá, hoci určite nie nulová. Rovnako tak hodnota progesterónu je znížená. Dôležité sú však aj ďalšie údaje, ako vek, počet pôrodov, či doterajších tehotenstiev, ... Budem sa už opakovať, ale viac sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vhodné je však pouvažovať o návšteve centra asistovanej reprodukcie, kde Vám vedia realizovať všetky vyšetrenia, rovnako tak aj vyšetrenie spermiogramu a následne sa podľa toho určí ďalší postup.

  • Utrogestan a meskajuca menstruacia

    , Autor: Dada1189

    Dobry den Dakujem za odpoved, dovod bol nedoatatok progesteronu ostatne hodnoty boli v poriadku. Je to v poriadku ze mam stale uzivat ten utrogestan pokial menstruacia nepride I ked meska 3 dni? Co sa tyka antimullerov Hormonu (AMH) tak ten nieje v poriadku to viem Lebo jeho intenzita je slaba ale nie je tak smerodajna nakolko zalezi od kvality vajicok. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží hlavne od množstva vajíčok, pretože ak nemáte vajíčka, o kvalite sa nedá ani hovoriť. Pokračujte v užívaní Utrogestanu podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Ak sa však snažíte otehotnieť už viac ako rok a máte nízke AMH, ktorého hodnotu síce nepoznám, takže sa naozaj neviem objektívne vyjadriť, je na mieste sa posunúť ďalej a zistiť možnosti spontánneho otehotnenia. V prípade nejasností sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa. Ja sa Vám takto neviem viac objektívne vyjadriť, keďže nemám k dispozícii žiadne bližšie výsledky vyšetrení, či nálezy.

  • Utrogestan a meskajuca menstruacia

    , Autor: Dada1189

    Dobry den, smuzom sa snazime o 2.dieta. Gynekolog mi pri poslednej navsteve kvoli nedostatku Progesteronu utrogestan predpisal ze mam brat to od skoncenia ovulaciw peroralne 2. den stale kazdy vecer predspanim 2 tablety pokial nedostnem menstruaciu, volala som mu ze menstruaciu som nedostala a ze mam ho aj napriek tomu brat. Na internete som ciatala zw sa ma brat od 19 dna do 16. dna. Neviem co je na tom pravdy. Menstruaciu som nedostala a tehotensky test som si este nerobila. Amh mam v slabej faze. Postupujem spravne ze beriem utrogestan aj ked menstruaciu som 3 den nedostala?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu mi nie sú úplne jasné isté okolnosti, ako aj výsledky vyšetrení. Schém užívania progesteronového bloku je viacero, záleží od dôvodu užívania a očakávaného účinku. Nerozumiem, čo znamená AMH v slabej fáze. AMH má istú hodnotu, ktorá hovorí o zásobe vajíčok. Ak je táto hodnota nízka, nemá zmysel čakať a je potrebné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie. Keďže však naozaj nepoznám všetky informácie, výsledky hormonálneho profilu, okolnosti, ako ani nálezy, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Nika2199

    Pekný deň prajem, s priateľom sa už dlhšie snažíme o bábätko a teraz mi akurát mešká menštruácia 5 deň, 2 dni mám biely výtok, robila som si aj tehotenské testy ale všetky vyšli negatívne je šanca že by som bola tehotná? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť falošne negatívne.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Bea17

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, ak som počas 6 mesiacov brala duphaston a clostilbegyt mohlo mi to narušiť cyklus? V marci som mala menštruáciu dostať 14-steho. Na 4 deň meškania som si robila
    tehotenský test a vyšiel negatívny zatiaľ čakám na 14 deň meškania a spravím si opäť test. Je tam pravdepodobnosť aby som bola tehotná? S manželom sa snažíme o bábätko.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo samozrejme pripadá do úvahy. Odsledujte si to. Na 14. deň meškania menštruácie si realizujte tehotenský test, prípadne pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.