Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • IUI +folikuli + utrogestan

    , Autor: Lienka_09

    Dobrý deň, 8.3. som bola na folikulometri a mala som po brani clostilbegytu 2 folikuly (28 a 30mm) 9.3. mi pichli rano OVITRELLE a 10.3 sme absolvovali prvýkrát IUI. Hned pri zakroku mi vložili aj utrogestan, nemal by sa brat az po 3 dnoch? Nestopne to spermie a nezabrani tehotenstvo ked sa dal hneď po zákroku? Neboli uz tie folikuli veľmi velke na oplodnenie? Nepacilo sa mi ze spermie sme mali priniesť v nadobne z domu, čiže kym sme ich priniesli trvalo to cca 30 minút, nemohli sa nejako znehodnotiť? Chcela som aby bol odber spermi az na klinike ale doktor nesuhlasil. Este sa chcem spýtať ci sa moze spermiogram časom zmeniť..lebo minulý rok mal moj manžel ukážkový spermiogram a teraz tesne pred zakrokom povedali ze su trosku spomalene ale ze v labaku sa zatu hodinu pred iui nastartovali. Najviac ma zaujimaju info ohľadom toho utrogestanu a tych folikulov. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, management IUI, ako aj ostatných metód asistovanej reprodukcie je v rukách centra asistovanej reprodukcie a neprináleží sa mi k tomu vyjadrovať. Čo sa týka folikulov, boli vhodnej veľkosti. Čo sa týka utrogestanu, jedná sa o progesterón. Keďže nepracujem v centre asistovanej reprodukcie, nepoznám všetky odporúčané postupy, medzi ktorými môže byť aj aplikácia utrogestanu po IUI.