Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • brnenie v podbrusku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    mam 28 rokov a uz asi rok a pol (po vysadeni HA) mam nepravidelny MC. Kedze chcem otehotniet, gynekolog mi urobil hormonalny profil, vsetko ok az na testosteron, kt. mam zvyseny. Bola som raz na folikulometriu a neukazala ziaden folikul, tak zhodnotil, ze mam anovulacne cykly. MC musim vyvolavat, chodievam na vyvolavaciu inj. Tento mesiac som nebola, pretože sme sa dohodli, ze mi predpise clostylbegyt a duphaston, ale az po manzelovych testoch u urologa, aby sa potvrdilo, ze je v poriadku. Ide tam v utorok.
    moja otazka znie: aka je pravdepodobnost otehotnenia po tych tbl. a co moze znamenat brnenie v podbrusku, miestami mam pocit ako pri menstuacii.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pravdepodobnosť otehotnenia závisí od schopnosti vášho tela zareagovať na túto liečbu. Bohužial nie u všetkých žien clostilbegyt navodí ovuláciu. Ak k ovulácii príde, závisí od toho či je ešte pridružená iná porucha plodnosti alebo nie, od spermiogramu, od toho či máte priechodné vajcovody a podobne. K pravdepodobnosti otehotnenia sa teda vyjadruje veľmi ťažko. Detto k brneniu podbruška.