Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bodavé bolesti v podbrušku

    , Autor: Miska8585

    Dobrý deň. Som v 38+2 tt. Už tretí deň mi pretrvávajú silné, bodavé bolesti v podbrušku, najmä pri chôdzi, či inej námahe. Poslednú poradňu mám zo 16.2. kedy bolo všetko v poriadku, krčok 1,5cm dlhý, otvorená na špic prsta. Kontrakcie mám iba falošné, nepravideľné.
    Chcela by som sa spýtať, či je toto bežný, sprievodný jav blížiaceho sa pôrodu alebo môže ísť o komplikáciu? Som druhorodička, plodová voda ani zátka neodtiekli. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že sa jedná o komplikáciu, ste však už v termínovom štádiu tehotenstva, preto sa už zo dňa na deň, či lepšie povedané z hodiny na hodinu môže stav meniť. K spomínaným bodavým bolestiam sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť, môže sa jednať o rozpínanie sa panvy. Ťažko takto povedať. Stále však platí, že pri ťažkostiach je potrebné navštíviť zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť, kde Vás poznajú a kde sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.