Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie po cisárskom reze

    , Autor: Renka33

    Dobrý deň
    Mala by som otázku ohľadne cisárskeho rezu. Pred 12 dňami som mala pôrod planovanou sekciou (bol to v poradí môj tretí cisársky rez). Po ňom som krvácala pár dní a prestalo to. Dnes cely deň som cítila akoby silný tlak v konečníku a trpnutie jednej nohy-stehna (toto prešlo, ale tlak ostal)....Zároveň som zrazu zistila, že zasa krvácam zo spodu, je to také silne tmavo červené krvácanie a aj tak bolesť v podbrušku ako pri menštruácii. Je to v poriadku? Je to nejaké čistenie zvnútra alebo mám radšej navštíviť zajtra gynekológa?
    Ďakujem krásne
    S pozdravom
    Renáta

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste šestonedielka, čistenie maternice je normálne. Po pôrode cisárskym rezom je charakteristické to, že pacientka v prvé dni po výkone nemusí krvácať skoro vôbec, pretože je pri výkone vyčistená dutina maternice, čo je rozdiel oproti spontánnemu pôrodu. Následne však väčšinou už v domácom prostredí, po riadnom spustení laktácie dochádza k opätovným, akoby menštruačným, bolestiam v podbrušku a špineniu, charakteru menštruačného krvácania, hlavne počas a po kojení, ale aj v priebehu dňa, z dôvodu sťahovania sa maternice a čistenia maternice. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.

Podobné otázky

  • Krvácanie po cisarskom reze

    , Autor: Aďka 2000

    Dobrý deň, som štvrtý týždeň po cisárskom reze. Hneď po pôrode som mala bolo krvacanie, potom hnedý až priesvitný výtok. Teraz mám vsak druhý deň mierne bolesti v podbrušku ako pri menštruácii a opäť sa obnovilo krvácanie s kuskami zrazenín. Môže to byť takto skoro menštruácia alebo mám vyhľadať lekára? Teplotu nemám a bábätko nekojim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste ešte šestonedieľka. Na menštruáciu je ešte priskoro. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný, prípadne Vášho obvodného gynekológa.

  • krvacanie po cisarskom reze

    , Autor: vladimirad

    Dobry den, chcela,by som sa spytat, som po cisarskom reze a krvacala som primerane mnozstvom aj farbou 6dni, v nemocnici bolo vseko v poriadku. Od siedmeho dna nekrvacam vobec, mam len jemny bielo ciry vytok, je to normalne?Bolesti ani teplotu nemam. Po prvom cisarskom reze som krvacala tyzden primerane, potom som mala jeden-dva dni pauzu a potom som sa znova rozkrvacala a postupne sa krvacanie menilo farbou az na vytok pocas celeho sestonedelia ale nie ako teraz ze sa mi to tak skoro zastavilo. Plne dojcim, a ani pocas dojcenia sa nerozkrvacam.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to veľmi individuálne, pretože pri cisárskom reze sa manuálne čistí dutina maternice, preto je zväčša po cisárskom reze krvácanie veľmi slabé a krátke. Nemusíte sa znepokojovať.