Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,641 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Porod

    , Autor:

    Dobrý deň prajem som v 33tt tehotenstva a mam tehotensku cukrovku chodím na kontrolu každé 2 tizdne a vždy mám 7.2 dnes som bola zase na kontrolu a mala som 9.3 chcem sa opýtať môžem mať prirodzený pôrod keď mám tu cukrovku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v prípade tehotenskej cukrovky je spontánny pôrod možný, neodporúča sa ale prenášať, ale porodiť do termínu alebo v období termínu pôrodu, aj za okolnosti indukcie, teda vyvolania pôrodu. Odporúčam pokračovať v pravidelných kontrolách glykémií eventuálne liečbe, hoci nepoznám presné okolnosti, či ste na diéte alebo užívate nejaké lieky. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo a koronavirus

    , Autor:

    Dobry den pan doktor, mna by zaujimalo ci ma nejaky vplyv koronavirus na babatko na konci tehotenstva... Nakolko mam čochvíľa TP a vsade sa to rozsiruje z coho mam obavy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, novorodenec sa môže po pôrode infikovať od infikovanej osoby, už sú popisované prípady. Ak máte na mysli vplyv v zmysle vrodenej vývojovej chyby, nemusíte sa obávať. Súčasnú situáciu netreba podceňovať, ale netreba ani panikáriť.

  • Hlienova zatka

    , Autor:

    Ďakujem za odpoved neviem kolko ma vyjst tej hlienivej zatky ale rano jej bolo viac aj poobede trosku bolo.... Tak neviem ci mozem nadalej cvicit stym aniballom ci sa nemoze zaniest nejaka infekcia alebo neviem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa nejedná o odtok plodovej vody, plodové obaly nie sú porušené a infekcia sa tak k plodu nezanesie a s Aniballom môžete cvičiť. Pri podozrení na odtok plodovej vody navštívte pôrodnicu, v ktorej plánujete rodiť.

  • Mrtvonaridene dietatko

    , Autor:

    Dobry den, po 3 mesiacoch od pôrodu mojej mrtvorodenej dcérky som obdrzala komplexnú pitevnu správu. Dôvod úmrtia: Bezprostrednou príčinou smrti bolo vnutromaternicove odumretie pri nedostatočnosti placenty (nedostatočne cievne zásobenie a zvazivovatenie viacerych klkov). Na poradni som bola 1.7. 2020 a bábätko v brusku som prestala citit 5.7.2020 (posledný den 38 tt).Na poradni bolo vsetko ok. Otázky: Dá sa záver z pitvy vidiet na ultrazvuku? Je možné, že placenta skolabovala náhle? Alebo stale bola placenta “vadná”? Ak to trvalo dlhšie tak ako je možné že bábätko v brusku pekne priberalo? Dá sa v budúcnosti tomu predísť? Ak ano, tak ako? Dakujem pekne za odpovede. Pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď chápem Vaše trápenie a pátranie po príčine, zodpoviem Vám na pár otázok, ale keďže nepoznám okolnosti ani informácie, ani úplný pitevný nález, nemôžem sa bližšie objektívne vyjadriť. Placentárna insuficiencia (placentárna nedostatočnosť), alebo zlyhanie placenty môže byť aj náhle, neočakávané a následky môžu byť fatálne. Ak bolo na poradniach všetko v poriadku a došlo k náhlej zmene stavu, je to smutná zhoda okolností. Do budúcna tomu z Vašej stránky predísť neviete. Dôležité je absolvovanie všetkých poradní, USG vyšetrení a odberov.

  • Porod

    , Autor:

    Dobry den mam jednu otasku na akej strane babetko bi malo bit.. Pri bliziacom sa porode..??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od postavenia plodu v maternici. Chrbátik môže byť aj na pravej aj na ľavej strane.

  • Problémy s očami a prirodzený pôrod.

    , Autor:

    Dobrý deň, mám za sebou niekoľko komplikovaných operacii oka. Na jedno oko nevidím vôbec a zdravé bolo už párkrát preladerovaane (problém so sietnicami). Som ešte len na začiatku tehotenstva, avšak môj gynekológ mi odporučil navštíviť aj očného lekára. Toho som navštívila a vraj mi nevypise odporúčanie na cisársky rez. S možnosťou prirodzeného pôrodu som nerátala, nakoľko mi pred pár rokmi povedal, že je to u mna vylúčená záležitosť. Najbližšiu poradňu mám o 3 týždne, ale som z toho cela nesvoja. Pred tehotenstvom som cvičila a akonáhle som zacítila bolesť v oku prepadla má panika. Bojím sa, čo môže takáto situácia spôsobiť pri pôrode. Otázka na vás je, či môže aj môj gynekológ na základe takéhoto problému odporučiť cisársky rez, pripadne či nevie vypýtať od môjho očného lekára nejakú žiadanku. Vidím už len na jedno oko a teda je pochopiteľne, že je pre mna dôležité, aby bolo 100% chránené.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, gynekológ nemôže zindikovať cisársky rez z negynekologickej indikácie. Samozrejme chápem Vaše obavy. Nie som očný lekár a nepoznám žiadne bližšie okolnosti ani informácie, či výsledky vyšetrení, takže sa nemôžem v tomto vyjadriť. Ak Vám očný lekár nenapíše odporúčanie na vedenie pôrodu cisárskym rezom, môže to ešte prehodnotiť gynekológ, pripadne sa môže vyskytnúť gynekologická komplikácia, ktorá bude indikáciou k cisárskemu rezu.