Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Jazva po nastrihu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pani doktorka.
    Rodila som pred 2mesiacmi a týždnom, som druhorodicka, pri porode mi bol opať vykonany nástrih hrádze a teraz po viac ako dvoch mesiacoch ma silno bolí jazva po tom nástrihu. je to taká tupá bolesť, ktorá sa ťahá od miesta nástrihu, cez zadok, stehno až k lýtku, akoby ma niečo bolelo vo vnútry nohy. Bolí ma to stále celý den, s menšími prestávkami už asi týdeň. Keď som sa dnes osprchovala a zrkadielkom si to tam pozrela tak v mieste tej jazvy bol akýsi žlto-zeleny hlien, výtok alebo niečo také. A keď si tam prstom prejdem tak cela tá jazva je taká kopčeková, hrboľatá. Ale najviac ma trápi ta bolesť nohy, mohol by tento problém súvisieť s nástrihom? Mám aj kŕčové žily, mohla by ma to prip. bolieť nejaká vnútorná? Na kontrole po šestonedelí som už bola a bolo to OK.
    A ešte sa chcem spýtať či je normálne mať tak dlho po porode )(2mesiace aj týždeň) stále hnedý výtok? A čo znamená keď mi lekár pri zašivaní nástrihu povedal, že tú prvú jazvu po nástrihu mám dosť tuhú a že ma to muselo bolieť?
    P.S.Ja som Vám raz už písala a mojím problémom bol vzduch/vetry v pošve, naštastie to už prestalo a lekár mi povedal, že to bolo tým lebo vchod do pošvy nie je ešte dostatočne uzatvorený.
    Vopred Vám veľmi pekne dakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak dochádza k sekrécii z oblasti jazvy je nutné opakovane navštíviť gynekológa, či sa nejedná o infekciu episiotómie, teda nástrihu. Bolesť vystreľujúca až do oblasti stehna či lýtka môže súvisieť nie len s nástrihom ale príčina môže byť rôzna (cysta, obličkové kamene, piesok a podobne).