Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • začinajúci pôrod?

    , Autor: brejkerka17

    Dobrý den,cakam svoje druhe babo a netusim ako mam rozoznat zacinajuci porod. Prvy syn siel vyvolavackou takze ziadne pripravne bolesti neboli. No teraz sa citim dost nesvoja uz druhy den,zacala som mat aj vytok s toskou hlienu ale bez krvi,takze to asi hlienova zatka nebude.Mavam aj ostre bolesti v oblasti celeho brucha. Citim sa dost cudne. Momentalne som v 36tt a som v zahranici takze tu navsteva gyn.len tak nejde. Prosim o radu o co by mohlo ist.Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pôrod sa začiná ak máte PRAVIDELNÉ bolesti bruška, opakujúce sa cca minimálne každých 7 minút, to je aj čas kedy je treba ísť do pôrodnice. Samozrejme aj keď odtečie plodová voda. Veľmi pravdepodobne ide teraz len o predčasné sťahy maternice, ktoré ustanú.

Podobné otázky

  • Začínajúci pôrod?

    , Autor: Lilly30

    Dobrý deň, som prvorodička, v 39t., v noci som začala pociťovať mierne kŕče pripomínajúce menštruačnú bolesť, všimla som si tiež žltohnedý výtok s prímesou krvi. Kŕče mi ostávajú, ale zatiaľ sa nestupňujú, zajtra idem na ozvy a vyšetrenie, nemusím sa obávať a môžem vyčkať do zajtrajška? Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte pravidelné kontrakcie, nekrvácate, ani Vám neodteká plodová voda, stačí aj zajtrajšie vyšetrenie. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.