Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň môžem si spraviť tehotenský test zajtra počas dňa alebo musi byt z ranného mocu?od styku to bude už vyše troch týždňov, myslite že už bude smerodajný?mam bolesti podbruska bolesť vystreľuje obcas do bedrového kĺbu aj kolena…mam 41 r. tak neviem či len panikárim a počkať či sa to nespustí alebo spraviť test.mam aj endometriozne cysty na vajecnikoch plus myom na maternici 5cm.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test si môžete urobiť kedykoľvek počas dňa, najlepšie však ráno. Tehotenský test sa realizuje najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Po troch týždňoch od nechráneného pohlavného styku už môže byť tehotenský test pozitívny, ale nemusí. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať odber krvi na beta HCG.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mali sme nechránený pohlavný styk a môj partner sa mi urobil na zadok no bojim sa že to stieklo až ku vagíne, no rýchlo som bežala do sprchy, je ale aj napriwk tomu možné že by som mohla otehotnieť? Moj menštruačný kalendár mi ukazuje že mám nízku šancu otehotnieť. Bolo to deň po skončení menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ejakuláciou na zadok neotehotniete, no ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa stopercentne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, posledná ms 6.9 a posledný styk pred necelými 4 týždňami, dnes ráno o 11ej som si robila test ale bol asi malo napustený mocom a ani jedno okienko neukázalo nič tak som po 10 minútach ešte ocikala viac a vyšiel do pár sekúnd hneď negativny( test clearblue) , mám spinenie už niekoľko dni ale to možno súvisí aj s endometriozou.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Spermie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať, ak ma žena pohlavný styk 28meho a ovulaciu až 30teho aká je šanca na otehotnenie? Prežijú toľko spermie? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermie za optimálnych podmienok dokážu v maternici prežiť aj niekoľko dní, takže za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť určite nedá. Percentuálne je to 50:50. Odsledujte si to. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno, menstruacia mi meska vyše týždňa ale mám už nepravidelne cykly…mám intenzívnejšie kŕče bolesti počas dňa aj večera už asi týždeň podbruska aj krížov, napätie z pŕs pomaly odchádza, v pošve mám hnedo červené kúsky sliznice, myslite že sa mi už spúšťa menzes alebo radšej test?vek 41.dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nevylučujem, že sa Vám spúšťa menštruácia. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Nechránený styk

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň aké sú šance že som mohla ostať tehotná ak partner ejakuloval mimo ale potom pokračoval v styku zase bez toho aby sa vymocil?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak zjednodušene povedané, je to 50:50. Tehotenstvo sa za týchto okolností určite vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.