Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť prsníka + uzliny v podpazuší

    , Autor: Kejty-Rus

    Dobrý deň pán doktor,

    mám taký problém, už v júni ma začal bol jeden prsník, ktorý má bolí doteraz, ale začne bolieť stále len týždeň pred menštruáciou. Prvý deň menštruácie bolesť zmizne. Bolesť pociťujem pri dotyku aj pri rýchlejšej chôdzi.
    Bola som v júli na USG, pani doktorka nenašla nič. Tak ma pani gynekologička poslala na ortopédiu, že to môže byť z chrbtice. Na ortopedické vyšetrenie mám ísť budúci týždeň.
    Avšak pozorujem na sebe už druhý mesiac, že sa mi pridružila aj bolesť uzliny v podpazuší.

    Chcem sa Vás opýtať čo mám podľa Vás urobiť? Môže byť že bolesť uzliny môže nadväzovať na bolesť prsníka? Prípadne aké vyšetrenia by som podľa Vás mala podstúpiť? Môže to byť naozaj od chrbtice? (Pravidelne cvičím, nemám obezitu, mám 28r., nepijem, nefajčím, mám dve deti 2r,6r).

    Chcem len vedieť viacero názorov, pretože sa bojím :)
    Ďakujem Vám za odpoveď a prajem pekný deň :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností odporúčam realizovať vyšetrenie v mamárnom centre, kde sa Vám budú vedieť mamológovia najlepšie a najobjektívnejšie vyjadriť. Vyšetrenie prsníkov je najvhodnejšie realizovať v čase ťažkostí. Doplniť sa na odporúčanie môže aj mamografia. Ja sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť, ale určite to aj naďalej nepodceňujte.