Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,320 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie/špinenie krčka maternice v tehotenstve

    , Autor: Simonna

    Dobrý deň prajem.
    Mala by som otázku ohľadne krvácania (slabého špinenia) z krčka. Som v 12tt+5 pri prehliadke mi lekárka odoberala ster z krčka a na zápaly. Zistila že špinenie a teda krvácanie ide priamo z krčka. ( od Vianoc 2022 špinim do dnes. Ale zopakovalo sa mi to za ten čas 4x) chcela by som vedieť čo to pre mňa znamená,pre celé tehotenstvo,hrozí mi potrat ? Nakoľko sa bojím keďže som po druhom IUI ( prvé bolo neúspešne) a v roku 2019 som podstúpila lonizaciu krčka ( CIN II ) nasadila mi zatiaľ ascorutin 3x denne po 2 tabletky a kľudový režim.
    Veľmi Vám Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne časté. Navyše, tým, že ste po konizácii a krčok maternice je zjazvovatený, môže byť špinenie o to pravdepodobnejšie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.