Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nestanovena diagnoza

    , Autor: AnnB234

    Dobry den prajem, mam dlhodobo problemy po vykonani malej potreby. Vzdy citim neprijemny pocit rezania trva 15-20 minut prejde a opatovne to zacne po dalsej potrebe. Bola som na kompletnych urologickych testoch aj steroch z mocovej trubice kde bol pritomny lactobacilus vaginalis , gynekologicke vytery na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamydie, kvapaku, trichomoniazu, gardnerellu vsetko negativne. Vo vytere pritomny stretococus viridans a enterokok faecalis. Neviem kam sa mam este obratit ani gynekolog ani urobol mi nevedia prist na pricinu rezania po vykonani malej potreby. Som uz zufala z toho a neviem ako dalej na ake vysetrenie ist alebo preco sa to deje.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, enterococcus faecalis sa Vám dostal do pošvy pravdepodobne zanesením z konečníka. Skúste si dlhodobo realizovať kúru vaginálnymi probiotikami. Skusmo by sa mohol skúsiť užiť Monural, čo sú jednorázové antibiotiká na močové cesty. Odporúčam tiež dostatočnú hydratáciu, aspoň 2 - 3 litre tekutín denne, aby moč nebol koncentrovaný. Takto sa Vám bohužiaľ neviem viac a bližšie objektívne vyjadriť.