Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,632 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otazka

    , Autor: Michaela1994

    Dobrý den.mam taký problém už som to sem písala ale stále mám pochybnost.1.juna som mala dostať menštruáciu ale neprišla.2.6.som bola na sono prsníkov a išla som zobrať výsledky ku gynekologovi.ani v ten den mi neprišla a pred menštruáciou som si robila tehotenský test ktorý ukazoval druhu slabšiu čiarku.robila som si ich 3.vysetril na aj krv mi zobral.testy krvné boli negatívne a tak isto aj vyšetrenie.povedal mi že to môžem mať aj od liekov.ale doteraz mi test neukazoval druhu čiarku.len tento mesiac.snazime sa o dieťa ale minulý mesiac test neukazoval druhu čiarku.3.6.den po vyšetrení mi došla menštruácia trvala 5dni.dneska som si naschvál spravila ešte jeden test a zase ukazuje slabú druhu čiarku.zacinam sa obávať že ak nie som tehotná tak prečo tá druhá čiarka.je slabá ale je tam.citala som že to môže ukazovať aj rakovinu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Tehotenský test môže byť za istých okolností aj falošne pozitívny. Odsledujte si to. Skoro realizovaný odber krvi na beta HCG môže byť negatívny, preto je v niektorých prípadoch vhodné odber skontrolovať. Pri nejasnotiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Lymfatické uzliny v podpazuší

    , Autor: daska-2

    Dobrý deň prajem, neviem či táto otázka patrí sem, ale skúsim sa spýtať. Dnes ráno som zbadala, že mám v podpazuší ani nie hrču ale také niečo malé podlhovasté a na dotyk ma to bolí. Nemohlo by to byť z nejakého gynekologického hladiska alebo sa mám hneď objednať ku mojej gynekologičke? Začala som cvičiť a len teraz sa mi to vyhodilo, alebo potom či by to nemohlo byť z otvoreného zuba ktorý riešim alebo zo zápalu ďasien. Mávam často chlamýdie nemohlo by to byť z toho alebo z uvedených čo som spomínala? Rozmýšľala som tiež či to nemôže mať niečo s prsníkov. Okrem tej uzliny nemám nič ani horúčky, ani stratu hmotnosti. Ďakujem pekne za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám dá výmenný lístok na USG prsníkov, kde sa na Vás pozrú a odporučia ďalší postup.

  • Otazka ohľadom potratu

    , Autor: Zvedavá123

    Dobrý, mohla by som sa opýtať na to, či pri potrate mohlo byť vylúčené embryo ale ten obal nie? A ako dlho by malo trvať krvácanie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri zákroku je vyčistená celá dutina maternice. Špinenie, či krvácanie, podobné menštruačnému, by malo trvať do 7 dní od výkonu. Menštruácia by sa mala dostaviť o 4 - 6 týždňov. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.

  • Seknutie v tehotenstve

    , Autor: Katrys

    Dobry den, seklo ma v krizovej oblasti, pricinou bolo prils prudke zdvihnutie sa zo zeme. Som v 13 tt je moznost nejakej medikacie na uvolnenie svalstva pripadne obstrek prosim? Tazko sa mi hybe nerada by som chodila k lekarovi s tym, ze mi povie, ze mi ajtak nic dat nemoze. Vopred vdaka za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, užiť môžete Paralen každých 4 až 6 hodín. Môže Vám byť podaný Mesicain. Čo sa týka obstreku, je to skôr otazka na neurológa, či ortopéda.

  • bolesti

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, mám 42 rokov a problémy s krčnou a hrudnou chrbticou (porucha statiky,retroflexia. skrátené šijové a chrbtové svaly, spazmy a kyfoza hrudnej chrbtice)..chcem sa spýtat, či sa z chrbtice može prenášat bolest dopredu, pretože niekedy mám pocit, že ma bolí v okolí prsníkov,také akoby pichanie, ale bola som aj na mamo, aj na usg, prsia su v poriadku, môže to byt z chrbtice? vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď je to otázka na neurológa, či ortopéda, áno, príčinou bolestí môže byť problém s chrbticou. Odsledujte si to. Odporúčam realizovať neurologické vyšetrenie.

  • Prosba o názor

    , Autor: Ema30714

    Dobrý deň pán doktor, s partnerom sme mali nechránený .styk v čase tesne pred menštruáciou, avšak tá sa dostavila 17.4. ako mala, moja otázka znie, či môžem byť napriek tomu tehotná.
    Môžem si už spraviť tehotenský test, či je tehotenstvo vylúčené? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk pred menštruáciou, ktorá sa dostavila načas a bola primeranej intenzity aj dĺžky a ničím sa neodlišovala od klasickej menštruácie, tehotenstvo je za daných okolností málo pravdepodobné. Tehotenský test si teraz nemá zmysel realizovať. Ten si urobte pri meškaní nasledujúcej menštruácie, najskôr na 14. deň meškania. Pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.