Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prosba o odpoveď

    , Autor: Moncik30

    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať, či je možné otehotnieť bez pohl.styku, prostredníctvom trenia pohl.orgánov, tak že partner má na sebe spodné prádlo a partnerka nie. K ejakulácii nedošlo avšak mohla byť na spodnom prádle predejakulačná tekutina. Je možné, že by sa takýmto spôsobom mohlo uskutočniť oplodnenie? Tj.mohla by sa predejakulačná tekutina dostať z oblečenia do partnerky bez priameho prieniku iba z oblečenia a spôsobiť tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, opísaným spôsobom sa otehotnieť nedá. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Prosba o odpoveď

    , Autor: Moncik30

    Dobrý deň pán doktor chcela by som sa opytat s priatelom sme nemali pohlavny styk iba petting v case plodnych dni. Partner neejakuloval, len som sa bála či nemal na rukách kvapky lásky. Od vtedy už prešlo 3 a pol týždňa a medzitým som mala aj menštruáciu ktorá bola kratšia no s obvyklými bolesťami a prišla na čas. Pred ňou som si robila test bol negatívny ale pre istotu aj po nej 18 den po styku a následne aj 24 deň po styku. Taktiež negatívne. Môžem sa spoliehať na výsledok testu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní.