Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nevoľnosť po menštruácii

    , Autor: Neznáma

    Dobrý deň.
    Chcela by som sa opýtať, že s s čoho mi môže byť na vracanie keď mi práve skončila menštruácia?Mala som pohlavný styk na konci novembra pričom som dostala 8.12 menštruácia ktorá trvala päť dní.Po skončení menštruácie má tri týždne bolelo podbruško, ako keby som mala dostať menštruáciu,posledný týždeň má začali bolieť prsia,boli mi tiež zle. Počas tých troch týždňov som si urobila tehotensky test a bol negatívny .Potom mi 3.1 spustila menštruácia a keď mi skončila tak mi zas nevoľno.moze to znamenať ,že som vtom , alebo niečo iné?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevoľnosť nemusí byť spojená iba s prípadným tehotenstvom, ale ak nie je vylúčené tehotenstvo, je pozrebné jednoznačne vylúčiť tehotenstvo odberom krvi na beta HCG. V niektorých prípadoch môže byť tehotenský test falošne negatívny. Pri negatívnom výsledku beta HCG je treba pátrať po príčinách nevoľnosti cestou obvodného lekára.