Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Rontgen

    , Autor: Mimiboo

    Dobry den pan doktor dnes som bola na rontgene hlavy po prichode domov som mala divny pocit spravila som si dva tehotenske testy a oba vysli pozitivne avsak menzes mam dostat az o nejake 4 dni prosim vas chcem sa spytat ci rontgen moze byt nebezpecny pre plod alebo ci sa kvoli tomu moze narodit chore dietatko vopred dakujem za odpoved som z toho celkom nervozna..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bol robený iba RTG snímok hlavy, plod postihnutý vplyvom RTG nebude.

Podobné otázky

  • Rtg- otvorené oči

    , Autor: nisa

    Dobrý deň,

    Chcela by som sa len informovať či je možné nejaké poškodenie oči, ak dieťa pri RTG chrbtice malo otvorené očká (neboli sme upozornení na to, že je treba zatvoriť očká.

    Vopred dakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď sa nejedná o gynekologickú otázku, ale otázku pre rádiológa, nemusite sa obávať. Röntgenové žiarenie prechádza všetkými tkanivami tela, teda aj očnými viečkami. Lúče sú špeciálne nasmerované na vyšetrovanú oblasť, aby ožiarenie zvyšku tela bolo minimálne. Diagnostické RTG snímky nespôsobia poškodenie očí.

  • Rada

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, som v 8.mom týždni tehotenstva, čo som sa dozvedela len nedávno. Neviem však čo mám robiť pretože som pred niečo viac ako mesiacom bola na operácii, bola som v narkóze, týžden v nemocnici pod liekmi, a dalšie takmer 3 týždne na domácej liečbe pod silnými antibiotikami a liekmi proti bolesti. Po operácii so sa tiež liečila na črevnú baktériu, ktorá mi spôsobovala veľké bolesti a hnačky. Okrem toho som sa kúpala vo vani v horúcej vode. a bola som aj na rontgene asi pred 2 týždňami, keď som tiež ešte nevedela že som tehotná. Bojím sa nechať si ho, aby to malé nebolo nejak postihnuté na základe toho všetkého čo som podstupovala, keď už som ho čakala. Poraďte mi prosím. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    o tomto stave, hlavne závažnej liečbe a RTG!!!!musíte informovať vášho lekára, doporučí vámďalší postup.
    Vzhľadom na vyššie uvedené informácie je nutné prehodnotiť tehotenstvo .
    S pozdravom