Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,715 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Silné krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, súrne prosím potrebujem pomoc.
    Mam 17 rokov som panna a včera sme to s priateľom(21,panic) skúšali avšak ani do mňa nevosiel(max predtým prstami pár cm, a penisom len špičkou), celkovo som od neho menšia, no všetko sme spravili správne , no odvtedy stále krvacam asi aj s krvnými zrazeninami. Neviem či to vôbec súvisí s tým ze sme sa o to s priateľom pokúšali, menštruáciu by som mala mat až o pár dní, no bolesti ktoré mam zvyčajne, teraz nemám, no velmi veľa krvacam. Prosím o pomoc. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek tomu, že ste nemali plnohodnotný pohlavný styk, mohlo dôjsť k porušeniu panenskej blany alebo cievy steny pošvy a k následnému krvácaniu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí vyhľadajte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Stredne silne krvacanie v 1 trimestri

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som cca v 6 tyzdni tehotenstva. Dnes mi zacli silne krce v podbrusku a v krizoch. Mala som striedavo tmavohnedy vytok so sytoruzovym. Vecer sa bolest dost zintenzivnila a zacala som krvacat akoby menstruacnou krvou. Zasla som na pohotovost, kde som uz krvacala naozaj riadne. Lekar ma vysetril a povedal ze gestacny vak tam vidi, ale nevie mi povedat v akej bol vyske a ci nezlieza dole. A ze to vypada na hroziaci potrat. Zacla som brat utrogestan. Moja otazka znie je este nejaka sanca ze by sa jednalo o neskoru menstruaciu? Posledny menzes som mala od 6.6-12.6.21 Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak je potvrdené tehotenstvo, nejedná sa o oneskorenú menštruáciu. Špinenie alebo krvácanie do 10. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek nejasnotiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry prajem chcela by som sa svami poradit uz druhy mesiac mam na zaciatku slabe krvacanie dva az tri dni a potom su silne krvacanie a trva to spolu 7 dni pretim som tak nikdy nemala ale mam bolesti pod brusko

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruačné krvácanie môže mať rôzne podoby, či sa týka intenzity aj dĺžky trvania. Na menštruačný cyklus majú vplyv rôzne okolnosti, či faktory. Odsledujte si to. Nemusí sa jednať o patológiu. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tabletka PO

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, potrebovala by som poradiť či mám robiť paniku alebo nie. Vcera večer sme mali s priateľom styk no praskol nám kondóm. Bolo to však pred vyvrcholením takže neviem, či je nutné brať tabletku po alebo nie? nechcem si zbytočne rozhádzať organizmus preto by som potrebovala radu lekara (áno viem že je šanca otehotnenia aj z predejakulatu no neviem aká veľká). Od najbližšieho menzesu by som mala začať brať HAK (mal by začať cca o 7-9 dní).
    Ak by bolo potrebné vziať tabletku po beriem lieky na tlač (concor) je to problém? Dakujem.

    Taktiež by som sa chcela opýtať, po vysadení HAk (pred 8 mesiacmi) mám menzes tak že najskôr mám dva-tri dni len akoby spinenie a potom príde silné krvácanie deň dva a potom slabšie. Od ktorého dňa sa vlastne ráta teda prvý deň menzesu?

    Ďakujem a prajem príjemný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šanca otehotnenia z prostatického sekrétu je porovnateľná z ejakulátom. Stačí, že sa spermie dostanú do pošvy a šanca na tehotenstvo tu je. Nie úplne vždy je nutné užiť tabletku, ale čo sa týka Vášho prípadu, objektívne sa k nemu pochopiteľne neviem vyjadriť. Concor neznižuje účinok Escapelle. Prvý deň menštruácie sa ráta od prvého dňa regulérneho krvácania, nie od špinenia. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.