Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Sterilizacia

    , Autor: miko79

    Dobrý deň prosím Vás som rok po sterilizácii a od 23.1 som nemala menštruáciu, aj pred tým som mala nepravidelnú, cez 40 dní a potom aj dva týždne v kuse, tehotenský test mám negatívny, mám 41 rokov, mohla by som byť tehotná? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vzhľadom k okolnostiam tehotenstvo nepredpokladám. Odsledujte si to. Odporúčam však navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu a stanoví další postup.

Podobné otázky

  • Dieta

    , Autor: Meliska

    Dobry vecer chcela bi som sa opytat ked som podviazana a chcem dalsie dieta kolko to asi bude stat ked bi som podstupila operaciu abi mi to mohli spravit a potom bi som mohla otehotniet

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na Slovensku sa realizuje sterilizácia formou nezvratného prestrihnutia a zviazania vajíčkovodov, prípadne celkovým odstránením vajíčkovodov, čiže jedná sa o proces, ktorý sa nedá zvrátiť. Ak Vám boli, napríklad v Anglicku zaklipované vajíčkovody, určite existujú možnosti, ako klipy odstrániť, neviem však o tom, že by sa také niečo realizovalo aj na Slovensku, preto sa Vám k tomu neviem bližšie vyjadriť, ani poskytnúť bližšie informácie.

  • Sekcia

    , Autor: Siska 22

    Dobrý večer. Som 11 mesiacov od tretieho pôrodu sekciou a jednoznačne mi spravili aj sterilizaciu. No už skoro 2 mesieca som nedostala menzes a testy su pozitivne. Chcem sa opýtať či sa bude musieť tehotenstvo umelo prerušiť nakoľko by ma čakala opäť sekcia. A či je vobec možne donosiť babätko. K gynekologovi som uz objednana. Ale chcela som vediet aj nazor ineho.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám bola vykonaná sterilizácia a aj napriek tomu sa jednoznačne potvrdí tehotenstvo, spĺňate kritéria na ukončenie tehotenstva z medicínskej indikácie v prípade, že by ste si nechceli tehotenstvo ponechať. Ak sa potvrdí normálne tehotenstvo, ktoré si budete chcieť ponechať, tehotenstvo sa nemusí prerušiť. Áno, hoci by sa jednalo o rizikové tehotenstvo, je možné donosiť plod. Tehotenstvo by bolo samozrejme ukončované plánovaným cisárskym rezom

  • Sterilizacia

    , Autor: martina-9

    Ešte na margo mojej otazky. Ano zakrok bol vykonany laparaskopicky. A este som zabudla dodat ze po nechranenom styku som slabo krvacala a este aj na druhy deň slabo.Potom uz nikdy. Nemala som nijake bolesti ani ine ťažkosti. Ja sa pytam len ci sa vtedy po styku nieco ohladom podviazanie nemohlo neposkodiť?Kedze som slabo krvacala. A este by som mala otazku. Mam zasebou 2 injekciu Zoladex. Čakaju ma este 4. Menzes mi prestal ale mam bolesti vajecnikov ako pred menzesom a ovulaciou. Prebieha mi ovulacia pri pichani Zoladexu?Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri pohlavnom styku nemohlo dôjsť k zmene, keďže pri výkone bola realizovaná trvalá nepriechodnosť vajíčkovodov. Sterilizácia nemá vplyv na menštruačný cyklus. Čo sa týka ovulácie, ak dôjde k uvoľneniu vajíčka z vaječníka, cez vajíčkovod sa do dutiny maternice nedostane. Spontánne tehotenstvo tak nie je možné.

  • Sterilizacia

    , Autor: martina-9

    Dobry deň chcem sa opýtať 11.2.2020 som podtupila podviazanie vajcovodou. Pri laparoskopii mi zistili endometriozu. Lekar mi nasadil injekcnu hormonalnu liecbu Zoladex. 1 injekciu mi pichol 18.2.2020.A 24.2.2020 som mala z manzelom prvy nechraneny styk po zakroku. Myslite ze som uz bola chranena? Druhu injekciu som mala pichnutu 19.3.2020.Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bola u Vás vykonaná laparoskopická sterilizácia, účinnosť bola okamžitá. Nemusíte sa obávať.

  • sterilizacia

    , Autor: Rozalia

    Dobrý deň, v r.2014 som podstúpila sterilizáciu, teraz mám 46 rokov, môžem byť tehotná? Stávajú sa také prípady? Mám navštíviť svojho lekára?
    Ďakujem za odpoveď. Rozalia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bola vykonaná sterilizácia a výkon bol bez komplikácií, pravdepodobnosť tehotenstva je minimálna. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.