Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
7,446 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Otehotnenie

    , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa dá otehotnieť aj v prípade, že som nemala žiadny pohlavný styk ale obtrela by som sa pošvou ejakulátu? Alebo si obliekla nohavičky kde by taký zostatok mohol byť? A druhá otázka.. Aký dlhý čas spermie vylúčené mimo vhodného prostredia dokážu prežiť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý ten, tehotenstvo je v takomto prípade vylúčené. Spermie dokážu v závislosti od prostredia a podmienok žiť od niekoľkých sekúnd až do 48 hodin.

Podobné otázky

  • Otehotnenie

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať aká je pravdepodobnosť otehotnenia 4 dni pred menštruáciou... Pri 40 daňovom cykle za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Pravdepodobnosť je o niečo menšia ako v čase ovulácie, no nie je nulová.

  • Otehotnenie

    , Autor:

    Dobry vecer.je mozne otehotniet ak mi ejakulat stiekol do posvy z podbruska?mam 12den cyklu a podla priznakov aj ovulaciu.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží na tom ako hlboko do pošvy. Ak sa jedná iba o oblasť pošvového vchodu a ejakulát sa nedostal hlbšie, tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné.

  • Otehotnenie po kyretazi

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa spýtať ; 13.3 som podstúpila kyretaz .v cca 8 tt som začala krvácať tak som šla do nemocnice a tam som bola 2 dní .na 3 už srdiečko na sone nebilo .potratila som tak ma čistili .13.4 som mala menzes 6 dní .dn es som si robila tehu test a vyšiel pozitívny .bolia ma vaječníky a mám pocit ako pri menzese ale menzes nikde .je nejaká pravdepodobnosť že som není tehu a že su to len hormóny? Ďakujem k dr.mam ísť zajtra na preventívnu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte pozitívny tehotenský test, s najväčšou pravdepodobnosťou ste tehotná. Pri zajtrajšej návšteve obvodného gynekológa to určite povedzte, bude Vám odobratá krv na bHCG a realizované USG vyšetrenie. Z krvi sa jednoznačne potvrdí alebo vyvráti tehotenstvo.

  • HPV

    , Autor: m_artina

    Dobry den, vo vysledkoch cytologickeho vysetrenia mi vysiel virus hpv s lahkou dysplaziou. Dostala som pokyn prist o pol roka znova na rozsirene vysetrenie, ktore si treba priplatit. Vela informacii som vsak nedostala jedina odpoved bola, ze “v zasade sa s tym nic nerobi, iba treba prist znova na rozsirene vysetrenie.” Pocas vysetrenia som mala vsak aj dost silnu mykozu. Netusim, kde som k tomuto virusu prisla nakolko mam staleho partnera uz 5 rokov. Tento mesiac sme sa rozhodli pre babatko preto ma zaujima ci ma tento virus nejaky vplyv na otehotnenie a snahu o dieta. Za odpoved vopred dakujem. Pri preventivnej prehliadke mi doktorka povedala, ze mam maternicu naopak na akekolvek moje otazky vsak odpovedala mavnutim ruky co ma dost zaskocilo. Pre mna ako zenu, ktora sa rozhodla pre prve dieta je takyto pristup zarazujuci, nakolko by clovek cakal viac informacii v takejto chulostivej situacii.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri výsledku LSIL alebo CIN 1 je postup taký, že sa odporúča kontrola cytológie o 6 mesiacov. HPV infekciou trpí každá druhá žena, či muž, závisí však od typu HPV vírusu. Ak nie ste očkovaná, odporúčam sa zaočkovať Gardasil 9 alebo obdobnou očkovacou látkou. Niekedy HPV infekcia nízkorizikovými typmi HPV odíde tak ako prišla, ale treba to určite odsledovať. Maternica naopak znamená len menej častý sklon maternice, nie je to však patológia, netrápte sa tým a toto neriešte, vplyv na tehotenstvo to nemá. Pokračujte v intenzívnom snažení sa o potomka.

  • Otehotnenie a antibiotika

    , Autor: Soňa

    Dobry den, chcem vas poprosit o radu. S manzelom sa pokusame o babo ale posledne dva tyzdne som.brala antibiotika dalacin c a klacid (zapal dutin) aku dlhu pauzu musim mat kym sa telo uplne vycisti a mozeme sa znovu pokusat o babo? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tele už účinné látky nie sú prítomné po 48 hodinách. Počkal by som ale, až ubehne aspoň minimálne obdobie rekonvalescencie a následne sa môžete snažiť otehotnieť. Nič sa ale nestane, ak sa začnete snažiť aj zajtra.