Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Je šanca otehotnieť

    , Autor: kelly-2

    Dobrý deň,s manželom som mala nechránený styk na 5dc večer,kedy som ešte po styku trošku krvácala.Ovulaciu mávam na 10-12dc,chcem sa spýtať či môžem otehotnieť za týchto podmienok.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak má žena nechránený pohlavný styk, možnosť otehotnenia je tu stále. Spermie dokážu v ženskom organizme prežiť aj neuveriteľných 7 dní, ak máte ovuláciu na 10. deň cyklu, možnosť tehotenstva tu je.

Podobné otázky

  • Otazka

    , Autor: Vanesaaa

    Dobrý den chcela som sa opytat aka je šanca otehotnieť ak sme nemali pohlavny sex ale mal spermie na prstoch trochu aj ked si utrel ruku a strčil prsty dnu do mna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak neboli prsty s čerstvým ejakulátom hlboko v pošve a nedošlo ku kontaktu s krčkom maternice, za opisovaných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Do budúcnosti je potrebné dávať na podobné prakticky pozor. Odporúčam používať niektorú z foriem antikoncepcie, najvhodnejšie hormonálnu antikoncepciu.

  • ??

    , Autor: LenkaBorska

    Dobrý den , chcela by som sa opýtať či je sanca otehotnieť aj 2 dni pred menštruáciou (ani som vtedy nemala plodne dni) keď som mala nechraneni sex ale neurobil sa do mna. :) za odpoved ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri nechránenom pohlavnom styku je šanca otehotnieť prakticky kedykoľvek, pravdepodobnosť je však v rôznom období menštruačného cyklu rôzna. Ak sa Vám dostaví menštruácia načas, pravdepodobnosť tehotenstva je veľmi malá. Odsledujte si to.

  • Som.v Tom ?

    , Autor: Lea20

    Dobrý večer. Mala som pohlavný styk zo zadu cez rektum. Nie je šanca otehotnieť keď som v ovulacnom štádiu ? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, análnym pohlavným stykom sa za normálnych okolností otehotnieť nedá bez ohľadu na fázu menštruačného cyklu. Ak sa spermie nedostali do pošvy, nemusíte sa obávať.

  • Endometrioza

    , Autor: Dorothea 1

    Dobrý deň, pred 2 mesiacmi mi zistili endometriozu. Začala som sa liečiť, každých 28 dní dostávam injekciu Diphereline S.R. 3,75 mg. S partnerom sme mali chránený pohlavný styk ale počas pohlavného styku sa nám roztrhol prezervatív. Chcem sa opýtať aká je šanca otehotnieť aj napriek tomu, že v prezervatíve ejakulat nebol. Partner ale býva príliš vzrušený a teda či ta vodička nemohla spôsobiť to, že by som otehotnela pri tejto liečbe. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Diphereline S.R. 3,75 mg sa používa v presne vymedzených prípadoch, dá sa povedať, že je to pravý opak hormonálnej antikoncepcie, čo sa účinkov týka. Prostatický sekrét môže obsahovať spermie. Teoreticky šanca tehotenstva tu je, ale pravdepodobnosť je veľmi malá. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • ???

    , Autor: lubbica

    dobry den som tu nova a tak mam otazocku.chcela by som sa spytat ci je sanca otehotniet aj som psolednu menzes mala 7decembra trvala len 3 dni co je u mna zvykom cyklus mam od 28dni do 35dni kedy ako .no a mala som z manzelom nechraneny pohlavny styk 12decemraca pri ktorom ejakuoval do mna potom 13decembra tiez ejakuovaldo mna potom 15,20,24 decembra sice neajakuoval do mna ale vzdy v zapeve rozkose spemie zaviedol dnu vibratorom alebo palcami .a este 31 decemrba a 2januara co je dnes ejakuoval do mna je sanca ze mozem otehotniet a ak ano aka dakujem vam pekne za odpoved .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pri pravidelnom, teda 28 dňovom, menštruačnom cykle je najväčšia šanca na otehotnenie v čase ovulácie, teda medzi 11-14 dňom cyklu. Pri nepravidelnom cykle ako máte vy je čas ovulácie neistý, a preto je aj niekedy problém otehotnieť, resp. je problematické časovanie pohlavného styku. Vo vašom prípade by bolo najjednoduchšie realizovať ultrazvukové vyšetrenie dozrievania vajíčka, teda vyšetrenie, ktoré je zamerané na to, kedy dochádza k ovulácii aby sa vedel naplánovať pohlavný styk tak aby ste otehotneli. Z vami spomínaných dátumov bola najväčšia šanca na otehotnenie okolo 20. decembra.