Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Análny styk

    , Autor: Rob

    Dobrý deň chcel by som sa opýtať aj keď viem že táto otázka je mimoriadne trápna. Je možné otehotniet z analneho styku ? S partnerkou sme mali analny styk nechraneny. Viem ze to nijak prepojené nieje. Ona je panna, ale ci je nejaká možnosť pretečenia z jednej časti do druhej. Prevadzkovali sme len a len análny styk. Prepáčte prosim za trápnu otázku ale prosím o zodpovedanie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, ak partnerka nemá vrodenú vývojovú chybu ženských pohlavných orgánov, z análneho styku tehotná určite nebude.

Podobné otázky

  • Zápal močových ciest

    , Autor: Lena123

    Dobrý deň pán doktor,
    opakovane mám krv v moči+++,bielkoviny+++. Chlamýdie,Ureo všetky testy negatívne. Urológ bral cievkovaný moč-negatívny, kultivácia -pôdy sterilné, obličky super. Brala som Ciprofloxacin 500mg vôbec nezabral. Urológ povedal, že nemám brať nič. Gynekológ mi dal Biseptol 1×. 400mg.
    Čo mi odporúčate Vy? Mám po toľkých antibiotíkach aj mykózu,ale tá má teraz tak netrápi ako ten samotný zápal. Chcem sa spýtať, mohla som dostať od priateľa zápal,mal v moči enterococa? Mám brať aj Blokurima? Doporučujete mi Wobenzym?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte negatívny moč na baktérie a pozitívny na krv a bielkoviny, môže sa jednať o neinfekčný zápal močových ciest, prípadne sa môže jednať o problém na úrovni obličiek, vylúčiť treba aj kamienky, či piesok. Je to však otázka na urológa. Po gynekologickej stránke ak je výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie negatívny, odporúčam si jednorazovo realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte dlhodobo kúru vaginálnymi probiotikami. Wobenzym môžete užívať. Samozrejme nevylučujem prenos infekcie od partnera. Odporúčam dočasnú pohlavnú abstinenciu, teda nepraktizovať pohlavný styk. Ak praktizujete aj análny styk, ten vôbec neodporúčam. Postupoval by som podľa odporúčaní urológa, keďže sa podľa opisu jedná zjavne o urologický problém. Keďže nepoznám všetky výsledky vyšetrení, nálezy, USG, ani ďalšie okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť.

  • prvy analny sex

    , Autor: Lalinka

    zdravím, včera som mala prvý krát análny sex a partner sa urobil dnu no obávam sa že niečo stieklo do pošvy aj keď som ešte panna.Je možné, že by som mohla otehotnieť? mešká mi menštruácia piaty deň, tak sa trochu obávam. Bola som aj u gynekológa pretože som mala neúspešny pokus o prvý sex ale je možnosť, že by sa partner napustil do mňa tak som si dala escapelle. Moj gynekológ mi povedal, že na ultrazvuku sa mu nič ako tehotenstvo nezdá a že podla neho dostanem menštruáciu. Myslíte, že ak by som bola tehotná bolo by to po 3 týždnoch vidieť na ultrazvuku? a môže nejako análny sex ovplyvniť cyklus?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností tehotná nebudete. Príčin meškajúcej menštruácie, či nepravidelného cyklu môže byť viacero. Análny styk s tým podľa mňa nič nemá. Odsledujte si to.

  • Konizacia a sex

    , Autor: nikanika88

    Dobry den,
    pred 2 tyzdnami som mala robenu konizaciu krcka maternice. Lekar povedal ze pohlavny styk nesmie byt najblizsie 4 tyzdne. Tyka sa to iba klasickeho styku? Je mozny napriklad analny styk alebo pripadne iba drazdenie klitorisu, kedy sa nevstupuje do posvy? Je to zakazane len z dovodu toho aby sa nejako rana neinfikovala? Pytam sa vlastne na to, ze aj pri akomkolvek sposobe styku ci drazdenia sa vo vnutri posvy svaly napinaju, ze ci toto tiez moze uskodit rane, hojeniu po zakroku. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je potrebné dočasne vylúčiť pohlavný styk, pri ktorom by došlo k mechanickému kontaktu s krčkom maternice, kedy by mohlo dôjsť k podráždeniu ešte úplne nezhojenému krčku maternice a následne ku krvácaniu.

  • Análny styk

    , Autor: Rena2023

    Dobrý deň,
    prosím Vás ak sme s partnerom striedali análny a vaginálny styk počas milovania može to spôsobiť nejakú infekciu, zápal, prípadne potrat ak by som bola tehotná? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže to spôsobiť prakticky všetko spomenuté, no najmä riziko infekcie je veľké. Vhodné je si realizovať po takomto styku vaginálny výplach a aplikovať antiseptické preparáty (Betadine čapíky) a následne vaginálne probiotiká na úpravu pošvovej mikroflóry.

  • Opatrenia pri hroziacom predcasnom porode

    , Autor: Layla08

    Dobry den, chcela by som sa opytat ci je bezpecny analny styk pri hroziacom predcasnom porode, som v 32+5 a pred dvoma tyzdnami mi gynekolog nariadil kludovy rezim, lebo hlavicka babatka je prilis nizko pravdepodobne je oslabeny krcok maternice
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte nariadený kľudový režim, vylúčil by som akýkoľvek typ námahy. Nepoznám však nález, ani výsledky vyšetrení, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.