Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cvičenie

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na Váš názor, či je vhodné pravidelne cvičiť na trampolíne pri miernom poklese panvového dna, či by som si tým nespôsobila viac škody ako osohu, aj keď nárazy sú pri trampolíne tlmené, nie sú také silné ako pri dopadoch na pevnú podlahu. Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    priznám sa vám, že nemám s týmto problémom vôbec skúsenosti, skúste si to skonzultovať s inštruktorom. Závisií aj ako sa vy pri tom cítite, osobne si myslím, že cvičiť môžte ale nejak= prehnané skákanie asi nie je vhodné, ale informujte sa i u inštruktora trampolíniek, nech máte čo najviac info
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Cvicenie po spontánnom potrate

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň,

    som po spontánnom potrate. Minulý týždeň v stredu začalo krvácanie, v sobotu pravdepodobne došlo k samotnému vylúčeniu gestacneho vacku. Dnes na kontrole po vyšetrení mi lekárka uviedla, že mám už len 5mm sliznicu a docistim sa sama. Nakoľko som pred tehotenstvom aktívnejšie cvičila, tak sa chcem spýtať, či už môžem pomaličky začať alebo ako dlho je potrebné počkať?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti a cítite sa na to, môžete postupne začať s cvičením.

  • Cvičenie

    , Autor: Simi955

    Dobrý deň,
    30. septembra som rodila sekciou. Rada by som sa opýtala, kedy by som mohla začať intenzívne s cvičením?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pojem “intenzívne cvičenie” je vnímaný individuálne. Brušná stena by mala byť už zhojená. Maternica sa hojí pol roka. Ak nemáte žiadne ťažkosti a cítite sa na to, môžete začať s postupným zaťažovaním a cvičením.

  • Cvičenie po operacii

    , Autor: Domi28

    Pán doktor chcem sa opýtať som po umelom prerušení tehotenstva 19.1 potom 23.1 kyret a tak operácia zrastov 10.2 ....chcem sa opýtať myslite si že už by som mohla začať cvičiť chodiť do fitka už mi to neskutočne chýba ? Nič sa mi nemôže stať

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani rozsah operačných výkonov, iba na základe Vášho opisu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pýtajte sa lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde boli výkony realizované.

  • Cvičenie po sekcii

    , Autor: Fredy

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, som už pomaly 3 mesiace po sekcii a zaujíma ma kedy by som mohla začať s cvičením a konkrétne ma zaujíma oblasť brucha. Je možné už začať s brusakmi alebo nie. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s brušákmi by som začal opatrne, optimálne pol roka od operačného výkonu.

  • Krv vo vytoku

    , Autor: Lea20

    Dobrý deň. Dnes som cvičila a mala som krv vo výtoku ale že naozaj málo . Mala som aj chránený pohlavný styk (prezervatív) . Môže to byť tým že.mam dostať mens.? Snáď nie som tehotná ..ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností prítomnosti krvavého výtoku môže byť viacero. Od podráždenej sliznice pošvy po pohlavnom styku, až po PMS (predmenštruačný syndróm). Cvičenie v období PMS môže spôsobiť špinenie až krvácanie. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.