Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,686 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesť pri pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    mala som s partnerom prvý (tretí v živote) pohlavný styk ale doteraz ma to vždy len bolelo. Potom mi na druhý deň povedal, že sa nevedel do mňa vložiť celý a keď som sa mu zdôverila, že ma to bolelo, tak povedal svoj názor, že možno mám úzky vchod do malej panvy. Neviem, či je to tým, že som ešte málo skúsená, a časom bolesť prejde, alebo či som naozaj úzka a vždy ma to bude bolieť? Neviem, či ostatné ženy to bolí len raz alebo prvých párkrát si treba zvyknúť. (Na preventívnej prehliadke som bola nedávno a doktorka mi povedala, že som zdravá). Presne neviem opísať, či ma to bolelo len na spodku pošvy, ale mala som pocit, že aj vo vnútri. Ak mám úzky vchod a praxou sa to nezmení (neroztiahne) dá sa tomu nejako pomôcť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    závisí to od lokálneho nálezu. Bez vyšetrenia sa to nedá povedať, je možné, že ide ešte o zachovanie panenskej blany. Pri pohlavnom styku je dôležitá aj dostatočná vlhkosť pošvy, čo môže byť niekedy problém a následne to spôsobuje bolesť.

Podobné otázky

  • Bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    už dlhšie mám problémy s bolesťou počas a po pohlavnom styku.
    Dávnejšie som pociťovala pálivú bolesť pri pohlavnom styku. Pripisovala som ju nedostatočnému vzrušeniu a následne už strachu zo styku. Potom som bola na preventívnej prehliadke u gynekológa. Výsledky som mala dobré a bolesť pri styku ustúpila až zmizla.
    Ale momentálne pociťujem pálivú bolesť až po styku. Pri močení po styku je bolesť asi najsilnejšia - pichavá, palivá.
    Tiež sa po styku vždy opláchnem vodou ale na druhý deň ma začnú bolieť vonkajšie rodidlá-je to silná bolesť v niektorej časti (ako po uštipnutí hmyzom je to trochu navreté niekde), nemôžem sa samej seba ani dotknúť.
    Robím niečo zle ja, alebo mám navštíviť svojho lekára?
    Vedeli by ste mi prosím poradiť čo mám robiť?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o infekciu močových ciest, rovnako tak o počínajúcu vaginálnu infekciu. Skúste si po styku realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, prípadne Canesten, či Candibene krém. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň pán doktor chcem sa spytat kvôli čomu môže byt spôsobená bolesť pri pohlavnom styku? Mám pocit ako keby mám napuchnuty pravy pysk nedávno som mala kvasinkovu infekciu neviem či to môže byt tým sposobene lebo myslela som si že po menštruácii mi to prejde biely tvarohový vytok už nemám len bolesť pi styku citim.Je kvôli tomuto potrebné zmeniť antikoncepciu? Lebo ja mám belaru a ta mi skvelo vyhovuje

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností alebo príčin Vašich ťažkosti môže byť viacero. Takto Vám ale objektívne neodpoviem. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • bolest pri pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer, stala sa mi taka neprijemna vec. Mala som s priatelom pohlavny styk, ked bol priatel na mne po par minutkach ma zacalo boliet v podbrusku tak divne nie ako pri menstruacii tak tiez to nebolo kvoli tomu zeby vnikal velmi hlboko. Ked sme zmenili polohu, ked som bola ja na nom tak bolo vsetko v poriadku ale ako nahle opat on bol na mne bolest sa opakovala. Nikdy pred tym sa mi take nieco nestalo. Bola som 2 dni po menstruacii. Neviete o co islo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v prípade, že sa to bude opakovať navštívte lekára. je možné, že ide o cystu na vaječníku. Ale mohlo to súvisieť s črevným obsahom, prípadne príčinou by mohli byť aj zrasty v brušku po predchádzajúcej operácii ak bola prípadne pozápalové zmeny.