Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • gynekologicka prehliadka

    , Autor: tatan

    Dobry den chcela by som sa spytat ci je mozne otehotniet ak priatel dospel k vrcholu mimo mna a ze by som si nejake zbytky semena zaviedla nechtiac do posvy sama napr. na wc, pricom na druhy den som dostala menstruaciz....a ci mohla gynekologicka prehlaiadka ktoru som mala v januari narusit moj pravidelny 28 dnovy cyklus, nakolko odvtedy mam skor 32 dnovy, alebo je to len so stresu? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    gynekologická prehliadka určite nepredĺžila menštruačný cyklus!
    Tehotenstvo v tomto prípade je značne nepravdepodobné.

Podobné otázky

  • Prvá gynekologická prehliadka

    , Autor: Emilly78

    Dobrý večer,
    mám 19 rokov a chystám sa na svoju prvú gynekologickú prehliadku.
    V minulosti som mala len jedného partnera a s tým som nemala kontaktný pohlavný styk... Preferovali sme orálny sex a vnikal do mňa rukou (prstami) pri čom som po pravidelnosti nepocíťovala už žiadne obmedzenie či tlak.
    Pamätám sj aj na prvotný pocit po vniknutí partnera prstom do pošvy, kedy predpokladám, že som prišla o hymen.
    Chcem sa ale informovať či aj v takto prípade sa považujem za sexuálne aktívnu, a či sa vykonáva gynekologická prehliadka cez konečník, alebo je vyšetrenie plnohodnotne možné cez pošvu.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, k perforácii panenskej blany nemusí dôjsť len pohlavným stykom, ale aj masturbáciou, gynekologickým vyšetrením alebo vaginálnym operačným výkonom. Ak Vás partner pravidelne uspokojoval rukou, panna už prakticky nie ste. Vo Vašom prípade a s Vašim súhlasom už môže byť vykonané štandardné gynekologické vyšetrenie cez pošvu, upozornite však na to gynekológa.

  • Je gynekologická prehliadka povinná?

    , Autor: katarina-33

    Dobrý deň, mám otázku možno aj z tej "legislatívnej stránky". Skončila som VŠ a idem sa zamestnať do nemocnice. Predbežne mi bolo povedané, že budem potrebovať vstupnú prehliadku na pracovnom lekárstve (čo je, samozrejme, normálne) o tom, či som spôsobilá. Vyžadujú však po mne nejaké potvrdenie o návšteve gynekológa. A tu vyvstáva problém: nemám vlastného gynekológa a odmietam mať. Jedna naša známa gynekologička mi ešte aj povedala, že také potvrdenia sa vraj ani nevydávajú, neexistuje nejaké oficiálne tlačivo o absolvovaní prehliadky a pravidelnom chodení na preventívky. Ďalšia vec je, že je to právo, nie povinnosť a vraj ma nik nemôže nútiť. Navyše do zamestnania (aj ako zdravotné sestry) berú aj niektoré moje kamarátky, ktoré sú tehotné a zamestnávateľ s tým nemá problém- takže tlačivo asi nepotrebujú preto, aby vedeli že nie som tehotná.
    Viete mi povedať niečo viac o takomto "potvrdení"? A či je legislatívne dané, že ma zamestnávateľ môže donútiť a môže po mne vyžadovať prehliadku na gynde ako podmienku prijatia do zamestnania?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, závisí od zamestnávateľa. On si určuje podmienky, ak s nimi nesúhlasíte, nikto Vás nenúti si podávať žiadosť o zamestnanie. Ak vyžaduje doklad o tom, že nemáte žiadne gynekologické ochorenia ovplyvňujúce Vaše zamestnanie, je potrebné absolvovať gynekologickú prehliadku a ambulantný nález slúži ako potvrdenie.

  • bolest v podbrusku po milovani

    , Autor: pinki23

    Dobry den mam jednu otazocku. Mam taky problem ze po milovani mam mierne bolesti v podbrusku a pichanie v boku ako pred menstruaciou. Sexualne zijem 4 mesiace a milovanie nebolo az tak nezne. Moze to mat nejku suvislost bolest ustupi tak do 3 - 4 dni. Bola som aj po menzese zhruba 1 tyzden a neboa som dostatocne vlhka pri milovani. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    príčin bolesti môže byť viac ale úplne stačí ako dôvod pobolievania aj to čo ste sama spomínali - nedostatočný vaginálny sekrét či samotný pohlavný styk. Ak však bolesti pretrvavaú dlhšiu dobu aj po skončení milovania je možné, že by mohlo ísť o cystu na vaječníku. Ak bolesti budú pretrvávať je nutná gynekologická prehliadka.