Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať či je normálne ked po 1. pohlavnom vztyku mi ide výtok. Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    závisí od charakteru výtoku a od toho či sú pridružené ťažkosti ako pálenie resp.štípanie pošvy.

Podobné otázky

  • Možné tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor.

    Budem mať možno trošku hlúpu otázku, ale rada by som počula Váš názor.
    S priateľom praktizujeme prerušovaný styk už viac ako 5 rokov, vždy "úspešne" bez tehotenstva. O dieťa sa síce nesnažíme, ale ani nechránime- nechávame to na náhodu. Poslednú menštruáciu som mala zvláštnu, celkom slabú- vždy krvácam 5 dní, teraz to bolo 2-3 dni a veľmi málo krvi. Väčšinou si aj viem odsledovať ovuláciu podľa výtoku a bolesti vaječníkov. Tento mesiac som ovuláciu mala pravdepodobne 2.8. aj to som si odkontrolovala pomocou aplikácie, ktorá sa väčšinou zhoduje s mojimi plodnými dňami. Neriadim sa podľa nej, ale chýbali mi tie spomínané typické ovulačné znaky (alebo boli slabé a prehliadla som ich). V spomínaný deň sme mali s priateľom prerušovaný styk a to, že som v ten deň pravdepodobne ovulovala som zistila až neskôr. A teraz k pointe.. Pred pár dňami som si všimla že ma jemne bolia prsia na rôznych miestach- občas slabé akokeby pálenie, inokedy pichanie a potom zase nič. Taktiež bradavky boli pri stačení mierne bolestivé- dnes už opäť nič. 2 dni dozadu som začala pociťovať bolesť v oblasti krížov a občasné pichanie v podbrušku. Menštruácia sa mala dostaviť včera, ale zatiaľ nič. Tehotenské testy som si robila posledných 6 dní, a všetky vrátane dnešného sú negatívne.
    Bolesť pŕs môže byť spôsobená aj podprsenkou a ten chrbát ma môže bolieť aj z práce.. netuším. Je tu možnosť že som tehotná?
    Ospravedlňujem sa za dlhší text a vopred ďakujem za odpoveď.
    Pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpkladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Prerušovaný pohlavný styk samozrejme nie je antikoncepcia. Tehotenský test ná zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, rovnako tak pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • môžem byť tehotná?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chcem sa spýtať keď pohl.styk trval pol minúty je možné že tam bola predejakuačná tekutina ak sa priateľ pred tým ešte vymočil a v ten deň nebola ina ejakulácia?Ešte dodám vyvrcholenie prišlo až 3/4 minúty po tom ako sme mali styk.Od styku prešlo 40 dní test negatívny a mala som aj menzes.No trápi ma NEUSTÁLY pocit toho že mi treba močiť a mám výtok ako sopel(naťahovací)niekedy ako voda.Prejavilo sa mi to asi 5 dní od styku.Čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, stále platí, že za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo na 100% vylúčiť nedá. Ak ste už mali riadnu menštruáciu a tehotenský test je po 40 dňoch negatívny, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne nízka. T.č môžete mať plodné dni, teda ovuláciu, čo by vysvetľovalo aj spomínaný hlien. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, som v 8 mesiaci pomaly idem na 9.
    termín mam 19.9 novo štvrtok som dostala mierne bolesti a od vtedy mam stále dneska od rana 6:00 do nejakej 9:00 som mala bolesti bodbruska každých 5min na pár sekúnd a tvrdnutie podbrušku a potom po celý den ale už rôzne.
    Okolo obeda som zaregistrovala zeleno hnedý výtok teraz večer už taký hnedý a moč tak isto tmavý a stále bolesti a tvrdnutie podbrušku. Je to niečo vážne ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o nič vážne, no takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, najmä bolestí, navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne tehotenskú pohotovosť v nemocničnom zariadení.

  • Farba vytoku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,Pan doktor 31.5.mi zacala menstruacia tevala do 6.6. A dnes pod vecer som bola na wc na malej a ako som sa utrela na toaletnom papieri som mala ruzovy az taky krvavy vytok utrela som sa druhy krat a mala som zasa taky hnedy vytok …je to v poriadku?co to moze znamenat?a isla som na wc o chvilu a zasa to iste …
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu si myslím, že sa jedná o ovulačné špinenie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vložky Shuya Health

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    neviem, že či to mám brať ako problém alebo ako reakciu na tú vložku, že mám pocit takého chladenia tam "dole". Začala som používať vložky Shuya Health kvôli výtokom. Stáva sa mi teraz akosi príliš často, že sa mi robia zápaly na vonok. Že mám svrbenie tam dole. Ale ako som začala užívať tieto, tak mám pocit, že je to už lepšie. Že ma to tak nesvrbí ako predtým. Neviem, že či sú to nejaké liečivé vložky alebo prečo mám taký pocit , že ma to tak zvláštne chladí. Nezačne to hneď , ale po nejakých pár minútach. Potom to tak chladí dlhšie a následne to potom aj prestane. Nerozumiem tomu. Pretože iné intímne vložky mi robia zle.
    Neviete mi prosím poradiť?

    Budem rada za vašu odpoveď. Pekný deň prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané vložky veľmi nepoznám a nemám s nimi žiadne skúsenosti, preto Vám asi veľmi neporadím. Pozeral som zloženie vložiek a čisto teoreticky môžu ich zložky spôsobovať chladivý pocit. Ak Vám nevyhovujú, viete ich zmeniť. Ak Vám však naopak vyhovujú a nepríjemný chladivý pocit po chvíľke odozneje, nevidím dôvod, prečo by ste ich nemali aj naďalej používať.