Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,464 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolest pri ovulacii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer. Mavam v okoli ovulacie dost vyrazne citlive podbrusko na tlak, zle sa mi aj lezi na bruchu, pri sadani si, nedajboze ma tam syn pri hre kopne, je to velmi neprijemne. Zacalo to po prvej sekcii v 2021 a po druhej pred rokom je to este vyraznejsie. Pri salpingektomii mi okrem inych zrastov zistili zrastenu maternicu k prednej brusnej stene. Inak na sone nebolo nikdy nic podozrive, raz vraj volna tekutina okolo vajecnika presne v case ovulacie. Da sa tomu nejako pocmoct? Zmiernit tu citlivost a bolesti? Velmi pekne dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas ovulácie sú spomínané procesy a prejavy na vaječníkoch, či v ich okolí normálne. Dá sa tomu predísť zablokovaním ovulácie nasadením hormonálnej antikoncepcie, či vloženia hormonálneho vnútromaternicového telieska. Aj napriek tomu, že ste sterilizovaná, inak, ako hormonálne sa ovulácia blokovať nedá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.