Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ako upravit menstruaciu po potrate?

    , Autor: Domi2210

    Dobry den, chcela by som sa poradit pred potratom som brala progestenalle 200mg pre nizsiu hladinu progesteronu. Ten som brala 4 mesiace, ked som ho vysadila hned som otehotnela. Bohuzial po 9tt som spontanne potratila, ale pekne vsetko vyslo nemusela som ist na kyret. Len odtedy nemam pravidelny menzes cca 40 dnovy ovulaciu mavam cca na 25,26 den a potom presne za 14 pride menzes cize s druhou fazou nemam ziaden problem ,ze by bola skratena. Len ovulacia pride neskor. Uz je to pol roka. Znova sa snazime o babatko, je to treba zase upravovat progestenallom aj ked teda nieje skratena druha vaza? Pomohlo by to vobec? Aby som zase si zbytocne nezablokovala ovulaciu ked ho nasadim na 17 den cyklu.
    Dakujem velmi pekne za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte plus mínus pravidelný, hoci predĺžený, menštruačný cyklus a prebieha u Vás ovulácia, nemusíte užívať progesterón, pokračujte v snažení sa. Odporúča sa nechránený pohlavný styk, aspoň 2 - 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Ak by sa Vám nepodarilo otehotnieť do pol roka, bude to potom potrebné riešiť. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.