Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotná po krvácaní?

    , Autor: Sisastyle

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať, či je možné, aby som bola tehotná aj po silnejšom jednodňovom krvácaní. S manželom sa snažíme o 3. dieťa cca 5 rokov. Tento mesiac mi meškala menštruácia 7 dní, počas ktorých som mala veľa tehotenských príznakov, ktoré inak nikdy nemávam: bolesť hlavy, celodenná únava a nevoľnosť, zvýšený výtok, pálenie záhy, pobolievanie v podbrušku a v krížoch, nafúknuté podbruško a celkovo sa cítim inak. Testy som mala negatívne. Na 7. deň som sa ráno zobudila a silno som krvácala, myslela som si, že opäť nič, že prišla menštruácia, ale po sprche som v daný deň uz mala čistú vložku a na druhý deň sa objavilo len také špinenie - pár kvapiek a koniec. Príznaky stále pretrvávajú, mohla by som byť aj napriek jednodňovému krvácaniu tehotná? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk a snažíte sa otehotnieť, sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj napriek jednodňovému zakrvácaniu, ktoré mohlo mať viac príčin. Takto sa V8m však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Ak sa tehotenstvo nepotvrdí aj napriek päť ročnému snaženiu, odporúčam navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.