Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menzes

    , Autor: Mono17

    Dobrý deň mám otázku kojím už 8 mesiacov menzes som dostala hneď po sestonedeli mala som presne menzes ale teraz mám slabé a trvá už 11 dní prečo to môže byť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas obdobia kojenia môže byť menštruačný cyklus absolútne nepravidelný a krvácanie rôznej intenzity a dĺžky. Odsleduje si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menzes

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, včera som tu písala len som sa nevyjadrila úplne presne. 19.1 som užila tabletku po. Menzes mi vo februári nechodil ani po 14dnoch meškania, bola som na vyvolavacke na 15ty deň. Menzes prišiel šesť dní na to. Dnes som mala dostať menzes, mám bolesti v podbrušku ako pred menštruáciou. Tento mesiac som styk ani nemala. Môže mi menzes meškať aj z dôvodu vyvolavacky minulý mesiac? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže, keďže bola menštruácia minulý mesiac vyvolávaná, došlo k posunutiu menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie počas užívania HAK

    , Autor: Mimi321

    Dobrý deň,
    mám 39 rokov, zdiagnostikovaé predčasné ovariálne zlyhanie. Môj gynekológ mi predpísal HAK Drovelis na udržanie cyklu. Po 1,5 roku užívania som mala zvýšené pečeňové testy, tak sme HAK na 4 mesiace vysadili. V januári mi bez menzes opäť nasadil HAK (krvné testy v poriadku), využívala som celý blister a od krvácania z vysadenia krvácam stále. momentálne som 16DC. Intenzita krvácania je normálna mierne silnejšia rovnako ako počas menzes čiže nejde o špinenie. Ostáva mi 9 aktívnych tabliet z druhého blistra, ale k zastaveniu krvácania nedošlo, dokonca sa mi zdá že sa stupňuje. Môj lekár má momentálne dovolenku, tak píšem sem či mám počkať, pokračovať v užívaní alebo mám navštíviť zastupujúceho gynekológa.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a v prípade, že krvácanie nie je intenzívne, si to odsledujte. Takto je však tažké sa bližšie objektívne vyjadriť. V prípade intenzívneho krvácania, či ťažkostí navštívte v prípade potreby aj zastupujúceho gynekológa.

  • implantacne krvacanie

    , Autor: Vikipppp

    dobry den, chcem sa opytat kedy nastava na implantacne krvacanie a ci mozu prist v ten den ked ma prist aj menzes. mala som menzes 4dni silnu krv prvy den ma bolelo v podbrusku. mam sa obavat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Áno, paradoxne niekedy k implantačnému zakrvácaniu môže dôjsť aj v čase očakávanej menštruácie, preto si niektoré ženy myslia, že majú normálny cyklus a tehotenstvo je im diagnostikované až po 16. týždni tehotenstva. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia 2 dni

    , Autor: Dzesika

    Dobrý deň mám taký problém s manželom sme sa rozhodli pre druhé dieťa v januári som mala menzes cca 3 dní aj to s meškaním 2 týždne riešila som to s gynekológom a tento mesiac som mala len 2 menštruáciu ale s manželom sme sa pokúsili o dieťa dakedy začiatkom mesiaca môže to byť dôvod tej menštruácii

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin slabého menstruačného krvácania, ako aj celkovo zmeny menstruačného cyklu môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Meškanie

    , Autor: Domcik111

    Dobré ráno. Potrebujem poradiť. Dnes je 13ty deň čo mi mešká menštruácia. Minulý mesiac,tri dni po styku som mala tabletku po Escapelle. Menzes som mala dostať 11.2, mala som aj PMS bolesti ale menzes nikde. 18.2 mi doktorka pichla vyvolávaciu injekciu ale menzes aj napriek bolestiam stále nechodí. Včera sme mali s priateľom styk chránený aby sme sa pokúsili privolať menzes ale tiež nič. Už som z toho dosť nervózna. Tento mesiac som mala aj chrípku a veľa stresu ale 13 dni meškania sa mi ešte nestalo, testy som si robila asi 6x a vždy jasné negatívne. Čo mám robiť prosím vás?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu správneho a včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Najčastejším vedľajším účinkom preparátov tabliet núdzovej antikoncepcie je znepravidelnenie menštruačného cyklu. Po podaní Agolutinu by sa mala menštruácia dostaviť do 10 - 14 dní, ale nemusí. Ak sa vylúči tehotenstvo, dá sa podať Agolutin ešte raz. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.