Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškajuca Ms

    , Autor: Denka19995

    Dobrý deň, na 19 den cyklu som začala špinit trvalo to asi 4 dni ..bolo tam aj troch krvy.. teraz mi meška menštruacia 10 den . O čo by mohlo ist ? Snažime sa aj o bábätko

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14. dní si môžete skúsiť urobiť tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúca MS

    , Autor: Mice169

    Dobrý deň. Minulý mesiac som si prešla biochemickým tehotenstvom. Dovtedy mi chodila MS úplne načas - ukážkovo. Tento mesiac mi MS mešká 4.deň ( tehotná nie som). Môže to byť meškajúca MS dôsledkom minulomesačného bioche.tehotenstva? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Áno, jednou z možností meškajúcej menštruácie môže byť aj prekonané biochemické tehotenstvo v nedávnej minulosti. Odsledujte si to.

  • Meškajúca ms

    , Autor: Evinulieka

    Dobrý deň, mám 16 a pohlavny styk som ešte nemala, mávala som pravidelnu menštruáciu,ale od minulého mesiaca sa mi nejako mešká,síce prišla ale o päť dní neskôr,a tento mesiac mešká opäť,v čom to môže byť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov. Ak ste ešte nemali pohlavný styk, tehotenstvo môžeme prakticky vylúčiť. Medzi najčastejšie faktory ovplyvňujúce menštruačný cyklus patrí stres, zmena životosprávy, pohybové aktivity, ... Sú ženy, ktoré majú menštruačný cyklus presný ako hodinky, iné majú celý život menštruáciu nepravidelnú. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meskajuca ms

    , Autor: Luca3527

    Dobrý deň, 22.7 sme mali menšiu nehodu pri roztrhnutom kondome, kde partner hneď zareagoval, ale hneď som si vzala tabletku po. 24. 7 som mala dostať očakávanú menštruáciu ale dodnes sa nedostavila čiže 2 dní mešká. Môžem byť tehotná? Alebo mi len tabletka pol rozhádzalá cyklus? Čo mám v tomto prípade robiť? Môže sa ešte do 5 dni od podanie tabletky dostaviť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, včasným užitím tabletky núdzovej hormonálnej antikoncepcie ste urobili maximum, aby ste predišli nechcenému tehotenstvu. Samozrejme, núdzová tabletka hormonálnej antikoncepcie často spôsobuje znepravidelnenie menstruačného cyklu. Dva dni meškajuca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskajuca ms

    , Autor: Vikypetko

    Dobrý deň včera som bola u dr. Pichla mi agolutin včera dnes jemne špinenie koľko vám trvalo pokiaľ prišla ms. ? Zobrala mi aj krv pred včerom na hcg hormón a ešte nieco o výsledkoch mi ešte nepovedala nič len že keď príde. Ms tam zas mám na treti deň prísť k nej . Ak by sa jednalo o tehu ( iba sa pýtam možno nie som tehu) mohla by som mať nejaké komplikácie teoreticky mohla by som o bábätko prísť ? . Mešká mi už 15 deň . Testy boli negatívne ešte minulý týždne som si ho robila dr ma chce po ms poslať na folikumetriu . Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po podaní Agolutinu sa menštruácia dostaví v individuálnom období od podania, zvyčajne do niekoľkých dní. Ak by ste aj boli tehotná, Agolutin embryu neublíži. Vhodnejšie je však najprv vylúčiť tehotenstvo a až tak začať vyvolávať menštruáciu. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúca ms a plodný hlien ?

    , Autor: myslivka

    Dobrý deň menštruácia mi mešká 16 dní ,, na 15 deň (včera ráno som si robila test negatívny ) dnes sa mi objavil hlien dosť veľa ,na moje pomery bol bezfarebný konzistenciou vaječného bielka a natiahol sa mi medzi prstami ,, ten popis mi sedí na plodný hlien ,, ale skôr má trápi ta menštruácia ,, alebo môže byť cyklus bez menštruácie ? ,(Možné dôvody mala som stres a dosť často som aj v mrazoch chodila behať )- môžu to byť dôvody prečo má nedorazila ,, a k doktorovi nemôžem(karantena) ďakujem za odpovede

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, hlavne stres, zmena životného štýlu, životosprávy, samozrejme aj prípadná infekcia, či tehotenstvo. Menštruačný a ovulačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré ale na seba nadväzujú. Podľa opisu môžete mať posunutý cyklus, ako aj ovuláciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Ak sa menštruácia nedostaví do skončenia karantény, navštívte Vášho obvodného gynekológa.