Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dobrý večer

    , Autor: Lucia Bimbová

    Dobrý večer, chcela by som sa informovať. Mam 44 až 45 menštruačný cyklus, ale menštruáciu som mala naposledy 20.3. A v apríli mi vynechala menštruácia, bola som u svojho gynekológa, urobil mi testy, plus usg, a dostala som aj vyvolavačku ale ani po vyvolávačke som nedostala už 12 deň mi meškajú chcela by som sa spýtať že kvôli čomu to môže byť, či si vlastne mam urobiť tehotensky test v utorok to budú 14 dní. Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Záleží od viacerých okolností. Dôležitý je aj vek. Ak ešte nie ste v premenopauze a nie je vylúčené tehotenstvo, tehotenský test si môžete urobiť pri najmenej 14 dní meškajúcej menštruácii. Takto sa Vám bližšie neviem objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Menštruácia

    , Autor: Barborka12

    Dobrý večer prepačte že sa pýtam len som sa chcela opýtať či mi môže meškať menzes kvôli tomu že som mala cystu a praskla mi? Pekný zvyšok večera prajem ????...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Ak u Vás došlo k prasknutiu cysty vaječníka, môže to mať vplyv aj na samotný menštruačný cyklus. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • menstruacia

    , Autor: Diana123

    dobry vecer dneska mi vysiel ovulacny test pozit myslite ze nastane menstruacia ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, k ovulácii dochádza väčšinou v strede cyklu. Ak nedôjde k oplodneniu a otehotneniu, nevidím dôvod, prečo by sa Vám nemala menštruácia dostaviť. Odsledujte si to.

  • Menstruacia

    , Autor: Stelaa

    Dobrý večer
    Chcela by som počuť názor iného lekára na môj problém. Som 20mes po druhom pôrode. Dojčím ešte stále dcéru , menštruáciu som dostala 15mes po pôrode ale problémy som mala aj pred druhým tehotenstvom. Ide o to že mám menštruáciu 2-3 dni potom jemne spinenie dajme tomu 3 dni , deň pauza a potom spinim opäť. Alebo sa mi sem tam spustí viac krvi. Takto to trvá až do cca 12 dna cyklu. Menštruáciu mám skoro pravidelnú niekedy dostanem na 32-33 deň. Už som z toho zúfalá. Môj lekár tvrdí že je to v poriadku a proste telo sa pomalšie čistí. Na preventívne prehliadky chodím pravidelne. Všetko vyzerá ok. Akurát krv mi nikdy nebrali, iba v tehotenstve. HA neberiem, mám 28 rokov. V com môže byt problém ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Naozaj sa nemusí jednať o problém, ak nie je krvácanie extrémne silné.
    Keďže však kojíte, veľmi sa momentálne stav nedá riešiť. Skúsiť sa teoreticky môže nasadiť jednozložková gestagénová antikoncepcia, ktorú môžu užívať aj kojace ženy, neočakávam však zásadnú úpravu. Nepoznám však žiadne konkrétne výsledky vyšetrení, ani spred tehotenstva, nálezy, okolnosti a všetky informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • problem

    , Autor: Diana123

    Dobry vecer dneska bola na gyn vys na sone nic nevidela ziadnu tehotnost dostala som agolutin a tehotensky test bol negat tak neviem co si mam otom mysliet ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, znamená to to, že tehotná nie ste a bola Vám podaná injekcia na vyvolanie menštruácie, ktorá by sa mala dostaviť do cca 7 dní. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • problem

    , Autor: Diana123

    Dobry vecer ja som ten kruzok vyberala 5.1 a od vtedy som ho nemala a nedostala som za marec menstruaciu a bolo len maznanie a urobil sa na zadok nemala by som byt tehotna a dneska som si vlozila kruzok

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak za predpokladu, že ste nemali nechránený pohlavný styk tehotná nebudete. Pokračujte v pravidelnej a správnej aplikácii vaginálneho antikoncepčného krúžku.